Ανδρουλάκης: «Ο Μητσοτάκης δεν είχε ψελλίσει κουβέντα για τους αγρότες»

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, εκφράζει έντονη κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας σε θέματα αγροτικής πολιτικής, με αφορμή τις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις.

“Η κυβέρνηση αφυπνίστηκε μόνο μετά την έξοδο των τρακτέρων στους δρόμους”, σημειώνει ο Ανδρουλάκης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για άμεση ανασχεδιασμό της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε ψελλίσει κουβέντα για τους αγρότες μέχρι που βγήκαν προχθές στον δρόμο. Περίμενε να βγουν τα τρακτέρ στον δρόμο για να ξυπνήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και να δει την κατάσταση;», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε:

«Οι αγρότες είδαν την καταστροφή στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και για να μην τη χρεωθούν ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Αυγενάκης οδήγησαν σε παραίτηση τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και ρωτώ: Αυτός σχεδίασε την Κοινή Αγροτική Πολιτική; Έχουν αλλάξει τέσσερις προέδρους στον ΟΠΕΚΕΠΕ και τέσσερις υπουργούς στα πέντε χρόνια που κυβερνούν; Συνεπώς υπάρχει μία συνολική αστοχία και χρειάζεται ανασχεδιασμός της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής».

Ο Ανδρουλάκης τονίζει την ανάγκη για εκσυγχρονισμό του ΕΛΓΑ και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, επισημαίνοντας τη σημασία της ασφάλειας και της προστασίας για τους αγρότες.

Ανακοίνωσε μια εκστρατεία για το κόστος στέγασης και την προετοιμασία συνεδρίου για τις αναγκαίες υποδομές στη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για στρατηγικό σχεδιασμό.

Ο Ανδρουλάκης καταλήγει με κριτική στην κυβερνητική πολιτική για την παιδεία και τις υποδομές, καταγγέλλοντας την έλλειψη διαλόγου και την απουσία προτεραιοποίησης στις ανάγκες της πόλης και της κοινωνίας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...