Ανατροπή στο Market Pass; Τι ισχύει μετά την παράταση στις φορολογικές δηλώσεις

Αγωνία για τους δικαιούχους του Market Pass μετά την ανακοίνωση που αφορά στη μιρκή παράταση που δόθηκε στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Ο προγραμματισμός του οικονομικού επιτελείου για το νέο τρίμηνο κύκλο του επιδόματος έχει «κλειδώσει» εδώ και μέρες, όμως μία νέα ανατροπή συνέβη χθες. Συγκεκριμένα, δόθηκε νέα ολιγοήμερη παράταση στις φορολογικές δηλώσεις μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το νέο αυτό δεδομένο δεν φαίνεται να επηρεάζει τις αιτήσεις για το επίδομα, με την πλατφόρμα να είναι προγραμματισμένη να ανοίξει στις 15 Σεπτεμβρίου 2023. Παράλληλα, εκτός από την αλλαγή με το εισοδήμα, υπάρχει και μία ακόμη η οποία αφορά τους δικαιούχους. Τα κυβερνητικά στελέχη τόνιζαν για τον νέο κύκλο του επιδόματος τροφίμων δεν θα χρειαζόταν νέα αίτηση από τους παλιούς δικαιούχους, καθώς ο έλεγχος θα γινόταν αυτόματα. Αίτηση θα έκαναν μόνο οι νέοι δικαιούχοι, όσοι δηλαδή «κόπηκαν» από τον παλιό κύκλο ή δεν πρόλαβαν να κάνουν. Όμως, στη ΚΥΑ που εκδόθηκε αναφέρεται πως υπάρχει ένα «παραθυράκι» για τους παλιούς δικαιούχους του επιδόματος.

Συγκεκριμένα, οι παλιοί δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν νέα αίτηση μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου 2023, εάν επιθυμούν να τροποποιήσουν τον τρόπο χορήγησης της ενίσχυσης ή εάν έχει μεταβληθεί ο αριθμός IBAN του τραπεζικού λογαριασμού της επιλογής τους, σε σχέση με την πρώτη καταβολή. Σε αυτή την περίπτωση, παλιοί δικαιούχοι που είχαν επιλέξει την καταβολή σε τραπεζικό λογαριασμό με πέναλτι 20%, τώρα θα μπορούν λάβουν το 100% επιλέγοντας άυλη ψηφιακή κάρτα. Οι αιτήσεις ξεκινούν την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023, με την προθεσμία να εκπνέει την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023. Οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr είτε μέσω των ΚΕΠ, για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2023.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ