Ανασφάλεια στη κυβέρνηση: Έρχεται «κομματική πειθαρχία» στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια;

Καινούργιες συνθήκες διαμορφώνονται στο νομοσχέδιο για το γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, από τη σημερινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη για τον τρόπο ψήφισης του νομοσχεδίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αν και στο παρελθόν πολλές φορές είχε αναφερθεί στην μη ύπαρξη κομματικής πειθαρχίας τη στιγμή που θα έρθει η ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, σήμερα μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 και στην εκπομπή μπρα-ντε-φέρ έκανε μια διαφορετική διατύπωση που στέλνει ηχηρό μήνυμα σε υπουργούς και βουλευτές.

Όταν ρωτήθηκε αν θα υπάρξει κομματική πειθαρχία είτε στην κοινοβουλευτική ομάδα είτε στο υπουργικό συμβούλιο όταν θα έρθει η ώρα ψήφισης του νομοσχεδίου για το γάμο τον ομόφυλων ζευγαριών τόνισε με νόημα πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα καθορίσει τους κανόνες ψήφισης του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.

Η δήλωση αυτή αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο κ. Μητσοτάκης τουλάχιστον να θέσει κομματική πειθαρχία στους υπουργούς του γιατί όπως λένε πολλά κυβερνητικά στελέχη δε νοείται να έρχεται ένα νομοσχέδιο στο υπουργικό συμβούλιο και οι υπουργοί που το συζητάνε στη συνέχεια να δηλώνουν ότι δεν θα το ψηφίσουν.

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου όμως αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κομματικής πειθαρχίας και στην κοινοβουλευτική ομάδα καθώς υπάρχουν αρκετές αντιδράσεις ιδίως από βουλευτές της περιφέρειας οι οποίοι φοβούνται πως αν οι συυποψήφιοι τους στον ίδιο νομό καταψηφίσουν το νομοσχέδιο και εκείνοι το ψηφίσουν αυτό θα το πληρώσουν εκλογικά κυρίως από την συμπεριφορά της εκκλησίας απέναντι τους.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Oμόφυλα ζευγάρια: Τι θέλει η κυβέρνηση και τι οι «εσωτερικοί» αντίπαλοι

Είναι γεγονός ότι η «κομματική πειθαρχία» θα βόλευε όλες τις πλευρές προκειμένου να οχυρωθούν πίσω από αυτή για να δικαιολογήσουν την ψήφο τους.

Ακόμη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν άνοιξε τα χαρτιά του όσον αφορά τον χρόνο κατάθεσης του συγκεκριμένου νομοσχεδίου με τις πληροφορίες να πληθαίνουν ότι αυτή μπορεί να γίνει και μέσα στον Ιανουάριο.

Όταν ρωτήθηκε αν αληθεύουν οι πληροφορίες για κατάθεση του νομοσχεδίου στο πρώτο ή στο δεύτερο υπουργικό συμβούλιο της χρονιάς ο κ. Μαρινάκης απάντησε ότι δεν γνωρίζει τον ακριβή χρονικό ορίζοντα στον οποίο το νομοσχέδιο θα έρθει για συζητήσει στο υπουργικό συμβούλιο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ