«Έτοιμη να εκραγεί» η Δυτική Όχθη

«Έτοιμη να εκραγεί» η Δυτική Όχθη. Για την όλο και πιο τεταμένη κατάσταση στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη προειδοποιεί την κυβέρνηση η ισραηλινή υπηρεσία ασφαλείας Shin Bet, καθώς όπως υποστηρίζει, είναι πιθανή μια «έκρηξη» βίας λόγω των αυξανόμενων επιθέσεων εποίκων σε Παλαιστίνιους.

Μέχρι στιγμής 125 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις συνεχείς επιδρομές ως αντίποινα στην επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου, ενώ έχουν σημειωθεί 1.700 συλλήψεις.

Η οικονομία στη Δυτική Όχθη – η οποία έχει υποφέρει τρομερά κάτω από δεκαετίες κατοχής – αιμορραγεί ακόμη χειρότερα λόγω του πρόσφατου lockdown. Ταυτόχρονα, η ελευθερία κινήσεων – απλά πράγματα όπως το να πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο και τα ψώνια – έχει γίνει πολύ πιο δύσκολη.

Σύμφωνα με ισραηλινά Μέσα, ο επικεφαλής της Shin Bet, Ronen Bar, έχει ενημερώσει το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο για το θέμα.

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχουν επίσης προειδοποιήσει ότι η Δυτική Όχθη βρίσκεται σε σημείο βρασμού.

«Έτοιμη να εκραγεί» η Δυτική Όχθη

«Αυτά τα περιστατικά είναι πιθανό να πυρπολήσουν την περιοχή» και να βλάψουν την πολεμική προσπάθεια κατά της Χαμάς, ανέφεραν ισραηλινές πηγές στην έκθεση.

Το Channel 12 ανέφερε ότι ορισμένοι πολιτικοί προτρέπουν τους ακροδεξιούς υπουργούς Bezalel Smotrich, υπουργό στο υπουργείο Άμυνας, και τον υπουργό Εθνικής Ασφάλειας Itamar Ben Gvir «να αναλάβουν την ευθύνη και να ηρεμήσουν τα πράγματα».

Οι δύο υπουργοί έχουν υπερασπιστεί πράξεις βίας από εποίκους ως αυτοάμυνα στο παρελθόν και έχουν αντισταθεί στη λήψη μέτρων εναντίον τους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...