«Άλλος Άνθρωπος»: Νέα σοκαριστική καταγγελία – «Γυναίκα εφοπλιστή του έδωσε 8.000 ευρώ και αυτός τα έπαιξε»

Η νέα καταγγελία για την κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» και τον ιδρυτή της, Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, προσθέτει άλλο ένα κεφάλαιο στην ήδη εκτενή έρευνα που διενεργείται για τις δραστηριότητές του.

«Μια γυναίκα, ήταν μάλλον εφοπλιστή, του έδωσε 8.000 ευρώ, έδωσε τα 500 στην αδερφή του και πήγε και τα έπαιξε τα υπόλοιπα», ανέφερε χαρακτηριστικά η νέα μαρτυρία πρώην εθελοντή για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο.

Όπως κατήγγειλε στον ΑΝΤ1 ο συγκεκριμένος άνδρας έδινε ληγμένα τρόφιμα σε αλλοδαπούς, ενώ είπε επίσης πως υπήρχε και δεύτερη αποθήκη και κατήγγειλε πως «μια νταλίκα πράγματα την εξαφάνισαν». Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη είναι η εισαγγελική έρευνα για τον «Άλλο Άνθρωπο». Οι Αρχές, ξεσκονίζουν τραπεζικούς λογαριασμούς, δωρεές, την δράση σε στοιχηματικές εταιρείες αναζητώντας παράλληλα στοιχεία για το αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, της της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της συνέργειας στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει μία ΜΚΟ με την επωνυμία «Οι φίλοι του Άλλου Ανθρώπου», στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας βρίσκονται η μητέρα και ο γαμπρός του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου.

Η εισαγγελική έρευνα που είναι σε εξέλιξη εστιάζει σε διάφορες πτυχές της λειτουργίας της κοινωνικής κουζίνας, από τη διαχείριση των τραπεζικών λογαριασμών μέχρι την προέλευση και την χρήση των δωρεών. Επιπλέον, η έρευνα αποσκοπεί στο να διαπιστώσει αν έχουν διαπραχθεί αδικήματα όπως η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, και η συνέργεια στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η ΜΚΟ «Οι φίλοι του Άλλου Ανθρώπου», που φέρεται να έχει στενούς δεσμούς με τον Πολυχρονόπουλο, βρίσκεται επίσης υπό έρευνα. Αν και ο ίδιος δηλώνει πως δεν έχει άμεση σχέση με την ΜΚΟ, η εξέταση των δραστηριοτήτων της ΜΚΟ αποτελεί μέρος της ευρύτερης προσπάθειας των Αρχών να αποκαλύψουν την πλήρη εικόνα των ενεργειών και των χρηματοοικονομικών συναλλαγών που σχετίζονται με τον «Άλλο Άνθρωπο».

Αναμένεται ότι η εισαγγελική έρευνα θα διευρυνθεί περαιτέρω, καθώς οι Αρχές αναζητούν αποδείξεις που θα τους επιτρέψουν να καταλήξουν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα σχετικά με τις κατηγορίες που έχουν τεθεί. Η κατάσταση αυτή υπενθυμίζει την ανάγκη για διαφάνεια και υπευθυνότητα στη διαχείριση των κοινωνικών προγραμμάτων και των σχετικών χρηματοδοτήσεων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...