Τι αλλάζει για τον ΕΝΦΙΑ – Ποιοί δεν θα πληρώσουν

Από το 2025, ο ΕΝΦΙΑ θα καταβάλλεται σε 12 δόσεις, αύξηση από τις 11 δόσεις που ισχύουν φέτος, σύμφωνα με τροπολογία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, η οποία κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή. Εκτός από την αύξηση των δόσεων για τον ΕΝΦΙΑ, με την ίδια τροπολογία αλλάζουν και οι προθεσμίες για την υποβολή των δηλώσεων Ε9 για τα ακίνητα, ορίζοντας πλέον ως καταληκτική ημερομηνία την 31η Ιανουαρίου του επόμενου έτους, με μια ειδική προθεσμία για φέτος μέχρι την 8η Μαρτίου 2024.

Η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ επεκτείνεται επίσης για το 2024 για τα ακίνητα σε περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω σεισμού, πυρκαγιάς ή πλημμύρας. Ωστόσο, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την απαλλαγή, ο φόρος θα βεβαιώνεται και θα καταβάλλεται εφάπαξ, εντόκως.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;