Χαμός στο ΠΑΣΟΚ για τα ομόφυλα ζευγάρια

Η ευθύνη για τη σύγχυση σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών περνάει στην κυβέρνηση, καθώς από την Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κυβερνά ώστε να αναλάβει την ευθύνη για την κυβερνητική αντιφατικότητα σε αυτό το θέμα.

Η Χαριλάου Τρικούπη στοχεύει να διαχειριστεί την αντίδραση των διαφωνούντων βουλευτών μέσω της επίθεσης προς την κυβέρνηση, ελπίζοντας να ξεπεράσει τις διαφωνίες που έχουν προκύψει εσωτερικά σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Παρά την εντατική προσπάθεια ενημέρωσης των βουλευτών, η κατάσταση φαίνεται να μην αλλάζει σημαντικά, με την προοπτική 12 έως 14 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίζουν το νομοσχέδιο.

Η κριτική εστιάζεται στην αντιφατική στάση των υπουργών Επικρατείας σχετικά με το νομοσχέδιο, με την Χαριλάου Τρικούπη να τονίζει την ανάγκη για προηγούμενη συνεννόηση μεταξύ τους. Στο ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι «ο ένας υπουργός Επικρατείας (Σκέρτσος) εισηγείται το σχέδιο νόμου, ο άλλος υπουργός Επικρατείας (Βορίδης) το χαρακτηρίζει αντισυνταγματικό και ο τρίτος υφυπουργός Επικρατείας (Κοντογεώργης) απαντά πως, όχι, είναι συνταγματικό. 

Το κεντρικό μήνυμα του ΠΑΣΟΚ καθώς προχωράμε προς την ψηφοφορία είναι ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για την κυβερνητική αντιφασία και όχι το ΠΑΣΟΚ.

Η ενδεχόμενη κομματική ψηφοφορία δεν συζητείται καν, επιβεβαιώνοντας την πολυπλοκότητα και την ευαισθησία του θέματος εντός του Κινήματος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ