Πως θα έχετε έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) αναδεικνύει τις λεπτομέρειες της υπουργικής απόφασης για την έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ για ασφαλισμένα ακίνητα απέναντι σε φυσικές καταστροφές. Στο πλαίσιο αυτό, δημοσίευσε έναν οδηγό ερωτήσεων-απαντήσεων για την καλύτερη κατανόηση των προϋποθέσεων και των διαδικαστικών βημάτων που πρέπει να ακολουθήσουν οι ιδιοκτήτες.

Στον οδηγό αυτόν, τονίζονται οι προϋποθέσεις για την έκπτωση, όπως η υποχρεωτική ασφάλιση για κινδύνους πυρκαγιάς, πλημμύρας και σεισμού, με την ασφαλισμένη αξία να είναι τουλάχιστον 1000 ευρώ/τμ. Επισημαίνεται ότι η πλήρης έκπτωση δίνεται μόνο εάν το ακίνητο είναι ασφαλισμένο για 365 ημέρες, ενώ για λιγότερες ημέρες παρέχεται αναλογική έκπτωση.

Η ΠΟΜΙΔΑ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη διαδικασία δήλωσης συνιδιοκτητών και στις λύσεις που προτείνονται για την αντιμετώπιση ειδικών προβλημάτων, όπως ακίνητα που δεν εμφανίζονται στο σύστημα ή συμβόλαια με λανθασμένα στοιχεία. Η Ομοσπονδία τονίζει τη σημασία της επικοινωνίας με τις ασφαλιστικές εταιρείες για την επίλυση τέτοιων ζητημάτων και την ανάγκη για ακριβή δήλωση των συνιδιοκτητών για την αποδοτική εφαρμογή της έκπτωσης.

Με την προθεσμία έως τις 22 Φεβρουαρίου για την είσοδο στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και την αναγκαία τροποποίηση των στοιχείων των ασφαλισμένων ακινήτων, η ΠΟΜΙΔΑ επιδιώκει να διευκολύνει τους ιδιοκτήτες να εξασφαλίσουν την έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ του 2024, ενισχύοντας την προστασία τους έναντι φυσικών καταστροφών.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....