Τα νέα μέτρα για την οπαδική βία

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης και o Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου ανακοινώνουν τα νέα μέτρα για την οπαδική βία, με το επερχόμενο άνοιγμα των γηπέδων στους αγώνες της ποδοσφαιρικής Super League 1.

Σχεδόν 2 μήνες μετά το “κλείσιμο” των γηπέδων στα παιχνίδια της Super League 1, ως αντίδραση στα νέα σοβαρά επεισόδια σε δύο αγώνες Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, η ώρα για την επιστροφή των θεατών έφθασε και οι Βρούτσης και Παπαστεργίου ενημερώνουν για τον τρόπο που θα συμβεί αυτό, αλλά και τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν για τους οπαδούς, και την οπαδική βία

Τη διαδικασία ξεκίνησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφέροντας τα εξής: «Μου ανατέθηκε η εντολή για να κάνω την πρώτη ενημέρωση πριν από 2 μήνες μετά από ένα τραγικό γεγονός. Ήταν μέτρα δυσάρεστα και δόθηκε ένα περιθώριο δύο μηνών στους υπουργούς και τις ομάδες για να προσαρμοσθούν».

Ο Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε ότι ένα γήπεδο θα κλείνει οριστικά, αν υπάρχει οποιαδήποτε παράβαση της νέας νομοθεσίας, ενώ στη συνέχεια επισήμανε ότι “από τις 6 Μαρτίου θα ξεκινήσει η διαδικασία και από τις 7 Μαρτίου, όποιο γήπεδο δεν έχει εγκαταστήσει κάμερες, δεν θα μπορεί να έχει οπαδούς”.

“Στις 13 Φεβρουαρίου ανοίγουν τα γήπεδα σε ένα νέο περιβάλλον. Υπάρχει η ΔΕΑΒ που επιβάλλει πλέον αυστηρές κυρώσεις. Εάν πέσει επικίνδυνο αντικείμενο στο γήπεδο, κλείνει αμέσως το γήπεδο από την επόμενη αγωνιστική. Δεν επηρεάζουμε το πρωτάθλημα, σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο, αλλά είναι υποχρέωση της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια. Η ποινή είναι συγκεκριμένη σε κάθε περίπτωση και προβλέπεται στο νέο νόμο. Δεν θέλουμε να κλείσει κανένα γήπεδο, αλλά αν δεν τηρούνται αυτά που προβλέπει ο νόμος, οι αγώνες θα γίνονται χωρίς θεατές.

Στις 6 Μαρτίου ξεκινά μια νέα διαδικασία κι από τις 7 Μαρτίου κανένα γήπεδο δεν θα λειτουργεί χωρίς κάμερες. Δόθηκε αρκετός χρόνος σε όλους για την τοποθέτηση καμερών.

“Στις 9 Απριλίου θα γίνει και η νέα μεγάλη αλλαγή που λέγεται ταυτοπροσωπία των ανθρώπων, για όσους πηγαίνουν στο γήπεδο και θα εξηγήσει τη διαδικασία ο κ. Παπαστεργίου”.

“Μέχρι σήμερα υπήρχε το ηλεκτρονικό εισιτήριο, αλλά δεν γινόταν έλεγχος ταυτοπροσωπίας και δεν μπορούσε να γίνει αυτός ο έλεγχος από την αστυνομία. Η λύση έρχεται από την τεχνολογία και το κινητό μας. Η αγορά του εισιτηρίου θα γίνεται με τον ίδιο τρόπο, αλλά θα χρησιμοποιείται πλέον το gov wallet, το οποίο χρησιμοποιούν ήδη 4 εκατομμύρια Έλληνες”, είπε ο κ.Παπαστεργίου.

Για τους ηλικιωμένους που δεν έχουν smartphone: “Είναι ένα ζήτημα που μας έχει απασχολήσει. Είμαστε αντίθετοι στο να δημιουργήσουμε οριζόντιες εξαιρέσεις, αλλά εξετάζουμε το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποια θύρα σε κάθε γήπεδο για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία”.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...