Ραγδαίες εξελίξεις με το νομοσχέδιο για την οπαδική βία

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, μίλησε στην ΕΡΤ για τα νέα μέτρα ασφαλείας που θα εφαρμοστούν στα ελληνικά γήπεδα. Τα μέτρα για την οπαδική βία περιλαμβάνουν την τοποθέτηση καμερών και την εφαρμογή της ταυτοπροσωπίας για τους φιλάθλους.

Ανακοίνωση Χρονοδιαγράμματος και Ημερομηνιών Εφαρμογής

Ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα (αύριο) θα παρουσιαστεί το χρονοδιάγραμμα και οι ημερομηνίες εφαρμογής των καμερών και της ταυτοπροσωπίας στα γήπεδα.

Συνέπειες για τα Γήπεδα χωρίς Υποστήριξη

Ο Υπουργός τόνισε ότι τα γήπεδα που δεν θα έχουν τις απαραίτητες υποδομές μέχρι την ορισμένη ημερομηνία, θα διεξάγουν τις επόμενες αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, ενώ τα πρόστιμα θα είναι υπέρογκα.

Ταυτοπροσωπία και Νέοι Κανόνες για Παιδιά

Αναφορικά με την ταυτοπροσωπία, τονίστηκε ότι κανείς δεν θα μπορεί να εισέλθει στο γήπεδο χωρίς κινητό τηλέφωνο, ενώ τα παιδιά κάτω των 15 ετών θα πρέπει να βρίσκονται υπό την εποπτεία των γονιών τους.

Χρηματοδότηση και Επιβάρυνση Κόστους για τις Κάμερες

Το κόστος εγκατάστασης των καμερών θα βαρύνει τις ΠΑΕ, αλλά η απόφαση για τη θέση τους μέσα στα γήπεδα θα είναι ευθύνη της Πολιτείας.

Μέτρα για την οπαδική βία

Σε περίπτωση βίας εκτός γηπέδων, η ευθύνη θα βαρύνει την Αστυνομία. Όσον αφορά τους συνδέσμους φιλάθλων, ο κ. Βρούτσης διευκρίνισε ότι στόχος δεν είναι η κλείσιμό τους αλλά η αναβάθμιση και η στροφή τους σε συμμάχους της ΠΑΕ και της Πολιτείας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ