Το Bloomberg για το Ελ. Βενιζέλος και το Χρηματιστήριο Αθηνών

Η πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) στο Χρηματιστήριο Αθηνών αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός, με την ανταπόκριση της αγοράς να είναι εξαιρετικά θετική. Το ενδιαφέρον των επενδυτών φαίνεται να υπερβαίνει κάθε προσδοκία, καθώς το ντεμπούτο του ΔΑΑ έλαβε εκτενή κάλυψη ακόμα και από διεθνή οικονομικά μέσα ενημέρωσης.

Ενδεικτικό της επιτυχίας αυτού του ντεμπούτου είναι η αναφορά του Bloomberg, το οποίο τοποθέτησε την είδηση μεταξύ των πρώτων θεμάτων της ημέρας. Σύμφωνα με το Bloomberg, η μετοχή του ΔΑΑ κατέγραψε άνοδο 15% κατά την έναρξη της διαπραγμάτευσης, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη αρχική δημόσια εγγραφή (IPO) στο ελληνικό χρηματιστήριο για περισσότερο από δύο δεκαετίες, με το δημόσιο να αντλεί 784,7 εκατ. ευρώ.

Η Οικονομία της Ελλάδας και η Αγοραστική Δυναμική

«Η IPO αποτελεί ένδειξη της δυναμικής που έχει αποκτήσει η ελληνική οικονομία, ξεπερνώντας τις επιδόσεις άλλων οικονομιών της Ευρωζώνης το προηγούμενο έτος και επιστρέφοντας δυναμικά στις αγορές μετά από μία δεκαετία κρίσης χρέους», σχολιάζει το Bloomberg. Αυτή η επιτυχία αναδεικνύει την ανάκαμψη και τη σταθερότητα που έχει επιτύχει η ελληνική οικονομία, αποδεικνύοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Επιπλέον, το διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο επισημαίνει την πρόσφατη έκδοση ενός νέου 10ετούς ομολόγου από την Ελλάδα, για το οποίο η ζήτηση από τους επενδυτές ήταν εκρηκτική, με τις προσφορές να φτάνουν τα ρεκόρ επιπέδων των 35 δισ. ευρώ. Αυτό υποδεικνύει ένα ισχυρό ενδιαφέρον και εμπιστοσύνη στην οικονομική προοπτική της χώρας, ενισχύοντας την θετική εικόνα της ελληνικής οικονομίας στο διεθνές στερέωμα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ