Η «οπαδική βία» μπαίνει στην Βουλή

Το νομοσχέδιο για την οπαδική βία εισήχθη σήμερα προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής. Η ανακοίνωση από τον υπουργό Γιάννη Βρούτση προβλέπει την έναρξη λειτουργίας των καμερών εποπτείας σε γήπεδα της Super League και του μπάσκετ από τις 6 Μαρτίου, καθώς και το σύστημα ταυτοποίησης μέσω κινητού τηλεφώνου από τις 9 Απριλίου.

Συμμετοχή Κορυφαίων Πολιτικών Στη Συζήτηση

Σημαντικές παρεμβάσεις αναμένονται από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλο, και τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο. Εκτός από το βασικό θέμα της οπαδικής βίας, αναμένεται να επικεντρωθούν σε τρέχοντα ζητήματα όπως οι αγροτικές κινητοποιήσεις.

Τροπολογίες και Επικαιροποίηση του Νομοσχεδίου

Εντός του νομοσχεδίου, έχει κατατεθεί μια τροπολογία για την αναστολή είσπραξης απλήρωτων οφειλών για αγροτικές χρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας των πληγέντων από τον Daniel μέχρι το 2025, καθώς και διατάξεις σχετικά με τον κατώτατο μισθό και τις μετεγγραφές αθλητών.

Πλειοψηφική Υποστήριξη και Επικείμενη Ψήφιση

Το νομοσχέδιο, μετά τη συζήτησή του στην αρμόδια επιτροπή, έλαβε πλειοψηφική υποστήριξη, με τη Νέα Δημοκρατία να τάσσεται υπέρ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να επιφυλάσσονται για την οριστική τοποθέτησή τους στην Ολομέλεια.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...