Τα πληρώματα δύο ρωσικών αρμάτων εξολόθρευσαν περισσότερους από 100 νεοναζί στην Ουκρανία

Δύο πληρώματα ρωσικών τανκς εξολόθρευσαν ισχυρές δυνάμεις των Ουκρανών νεοναζί, όπως έκανε γνωστό το βράδυ της Δευτέρας μιλώντας στους δημοσιογράφους ο υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.


Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας υπογράμμισε πως: «Ρώσοι στρατιώτες και αξιωματικοί επιδεικνύουν θάρρος, γενναιότητα και ηρωισμό κατά τη διάρκεια μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», εστιάζοντας στον ξεχωριστό αγώνα που έδωσαν δύο μονάδες.


«Το πλήρωμα ενός από τα ρωσικά τανκ υπό τη διοίκηση του λοχία Νιμτσένκο, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, μέσα σε 40 λεπτά κατέστρεψε εννέα τεθωρακισμένα οχήματα (έξι τανκς και τρία BTR-80), ενώ εξουδετέρωσε και περισσότερους από 90 εθνικιστές» επεσήμανε χαρακτηριστικά.


Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα άλλο πλήρωμα τανκ το οποίο διοικούσε ο υπολοχαγός Σταροστίν, απέκρουσε μια επίθεση από «σημαντικά ανώτερες εχθρικές δυνάμεις» και κατέστρεψε οκτώ μονάδες τεθωρακισμένων οχημάτων (BTR-80) και «περισσότερους από 100 εθνικιστές», αποτρέποντας τους ναζί να διασπάσουν το αρραγές μέτωπο που έχουν σχηματίσει οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

«Κατά τη διάρκεια της μάχης, ένα ρωσικό τανκ δέχτηκε επίθεση από ένα αμερικανικό Javelin ATGM. Το πλήρωμα δέχτηκε ένα σοκ, αλλά δεν έφυγε από τη μάχη. Πεπεισμένοι ότι ο εξοπλισμός ήταν σε καλή κατάσταση, δύο ακόμη εχθρικά άρματα καταστράφηκαν με πυρά που βρήκαν στόχο» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπ. Άμυνας.


«Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε τακτικά πληροφορίες για τα κατορθώματα και τον ηρωισμό των Ρώσων στρατιωτικών», κατέληξε ο κ. Κονασένκοφ.
Ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία – Sputnik Ελλάδα, 1920,
Τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/02 η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.


Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει ενώ επιπλέον, η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ