«Βόμβες» στα θεμέλια του καθεστώτος Ερντογάν βάζει ο Τούρκος αρχιμαφιόζος: Το έγγραφο που «καίει» πρώην ΥΠΕΣ και ο γαμπρός του Ερντογάν

Ο ηγέτης του οργανωμένου εγκλήματος ανήρτησε ένα έγγραφο στο Twitter με την ομολογία του αδελφού του Ατίγια Πεκέρ, σχετικά με τη δολοφονία του Ανταλί, η οποία παραμένει ανεξιχνίαστη μέχρι σήμερα.

«Εδώ είναι η δήλωση του αδελφού μου Αττίλα Πεκέρ, σχετικά με τη δολοφονία του Κουτλού Ανταλί», έγραψε ο Peker, απευθυνόμενος στον υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού. «Εάν είσαι άντρας, θα έπρεπε να συλλάβεις τους Μεχμέτ Αγάρ και Κορκούτ Εκέν», συμπλήρωσε.

Ο Ανταλί, ο οποίος έγραψε για παρατυπίες από τις τουρκικές αρχές πριν και μετά την εισβολή του 1974 στην Κύπρο, πυροβολήθηκε μπροστά από το σπίτι του στις 6 Ιουλίου 1996.

Σύμφωνα με τον Τούρκο αρχι-μαφιόζο, αυτή ήταν μια πράξη άλλης ομάδας κι όχι του αδελφού του.

Το έγγραφο που ανήρτησε ο Πεκέρ στο Twitter, το οποίο φαίνεται να έχει τη σφραγίδα του Γενικού Εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης, αναφέρει λεπτομερώς το ταξίδι του αδελφού του Πεκέρ με τον πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών, Κορκούτ Εκέν, από την Τουρκία στην Κύπρο τον Μάρτιο του 1996 με σκοπό τη δολοφονία του Ανταλί.

Στο δισέλιδο έγγραφο, ο Αττίλα Πεκέρ ισχυρίζεται ότι ο Εκέν του έδωσε ένα όπλο για τη δολοφονία του Κύπριου δημοσιογράφου, ενώ του έμαθε πώς να χρησιμοποιήσει και το σιγαστήρα.

Η αστυνομική έρευνα στη βόρεια Κύπρο απέτυχε να διαλευκάνει στη δολοφονία του Ανταλί και η σύζυγός του έφερε το ζήτημα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ). Στις 31 Μαρτίου 2005, το δικαστήριο καταδίκασε την Τουρκία για μη διεξαγωγή εκτεταμένης και αξιόπιστης έρευνας για τη δολοφονία.

Πριν από τη δολοφονία του, ο Ανταλί ερευνούσε ένα περιστατικό επιδρομής στο μοναστήρι του Αγίου Βαρνάβα στην Αμμόχωστο της Κύπρου.

Στο σχετικό άρθρο του με ημερομηνία 23 Μαρτίου 1996, ο Ανταλί ισχυρίζονταν ότι 15 μασκοφόροι και ένοπλοι άντρες έψαχναν για κειμήλια, τα οποία πιστεύεται ότι θάφτηκαν κάτω από το μοναστήρι κατά τη διάρκεια της εισβολής το ‘74.

Ο Ανταλί είχε γράψει ότι ο ‘Οργανισμός Πολιτικής Άμυνας της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου’ είχε εμπλακεί στο συμβάν.

Η δολοφονία δεν πραγματοποιήθηκε τελικά από τον αδελφό του Τούρκου αρχι-μαφιόζου Αττίλα Πεκέρ λόγω μιας σειράς περιστάσεων, αλλά ο Κορκούτ αργότερα ομολόγησε στον Σεντάτ Πεκέρ ότι τον δολοφόνησαν “φροντίζοντας για το Κυπριακό”.

Επιθυμία Σοϊλού η στοχοποίηση του γαμπρού Ερντογάν

«Είχα βάλει στο στόχαστρο τον Μπεράτ Αλμπαϋράκ μετά από αίτημα του υπουργού Εσωτερικών», λέει τώρα το αφεντικό της μαφίας, Σεντάτ Πεκέρ, στο νέο βίντεο που δημοσίευσε χθες το βράδυ.

Μετά τη συνέντευξη του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών στο κανάλι ΧαμπέρΤουρκ τη Δευτέρα το βράδυ, ο Σεντάτ Πεκέρ «πυροβολεί» τον Σοϊλού αυτή τη φορά με τη δημοσιοποίησης μίας βιντεοκλήσης, που πραγματοποίησε με έναν συγγενή του και «μεσάζοντα» μεταξύ του ίδιου και του υπουργού Εσωτερικών, τον Ρεσάτ Χατζιφαζλίογλου, πριν από εβδομάδες.

Στο νέο βίντεο μικρής διάρκειας αυτή τη φορά (10 λεπτά), ο Τούρκος αρχι-μαφιόζος εκφράζει το μεγάλο του παράπονο για τον Σουλεϊμάν Σοϊλού, επειδή τον χαρακτήρισε «κάθαρμα» και επειδή αρνήθηκε τη φιλία και συνεργασία τους εδώ και περίπου 30 χρόνια.

Ο Σεντάτ Πεκέρ διατείνεται ότι στήριξε τον υπουργό Εσωτερικών σε όλα, ‘καθάρισε’ για τους εχθρούς του, ενώ τα έβαλε ακόμη και με το γαμπρό του Τούρκου προέδρου και πρώην υπουργό Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, επειδή του το ζήτησε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Το περασμένο καλοκαίρι, όταν ήταν εξόριστος στα Βαλκάνια, ο Πεκέρ κυκλοφόρησε πολλά βίντεο, στα οποία επέκρινε τον τότε υπουργό Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϋράκ.

«Μας είπε να σταματήσουμε να επιτιθέμεθα στον κ. Μπεράτ, το κάναμε. Μας είπε να ανεβάζουμε βίντεο, το κάναμε. Πώς γίνεται κάτι τέτοιο, βρε αδελφέ τώρα;», φέρεται να λέει προς τον Χατζιφαζλίογλου στη βιντεοκλήση, ζητώντας του παράλληλα να πάει στην Άγκυρα και να μεσολαβήσει υπέρ του στον Σοϊλού το συντομότερο δυνατό.

«Αδερφέ, πήγαινε στην Άγκυρα και κοίτα να το μαζέψεις το πράγμα. Εμπιστευτήκαμε αυτόν τον άνθρωπο, έχουμε κάνει τόσα πολλά εξαιτίας αυτού του άντρα. ‘Καθαρίσαμε’ για όλους τους εχθρούς του, αδερφέ. Αδερφέ, γίνεται να με λέει ‘κάθαρμα’; Έχουμε κόρες, τα παιδιά μας πηγαίνουν στο σχολείο, οι φίλοι τους θα λένε ‘ο γιος του καθάρματος’. Μας θεωρούν εγκληματική οργάνωση, αδερφέ», λέει με παράπονο στο βίντεο ο Σεντάτ Πεκέρ. Ο «μεσάζοντας» υπόσχεται ότι θα μιλήσει, ενώ ο αρχι-μαφιόζος του ζητά να μιλήσει ακόμη και στον πατέρα του Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, κατά τη συνέντυξη τη Δευτέρα στο ΧαμπέρΤουρκ παραδέχτηκε ότι γνώριζε τον Ρεσάτ Χατζιφαζλίογλου.

Ο αυτο-εξόριστος αρχηγός του οργανωμένου εγκλήματος στην Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα ανεβάσει κι άλλο βίντεο –το 8ο κατά σειρά- την Κυριακή, με το οποίο θα απαντά στις δηλώσεις του Σοϊλού στο ΧαμπέρΤουρκ.

Το αφεντικό του οργανωμένου εγκλήματος στην Τουρκία ανακοίνωσε επίσης μέσω των σόσιαλ μίντια ότι τελικά ο αδελφός του Αττίλα Πεκέρ, ο οποίος συνελήφθη στη Μούγλα το Σαββατοκύριακο, αφέθηκε ελεύθερος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ