Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Τα πρώτα πλάνα από την παραλαβή του πρώτου Rafale (pics/vid)

  Ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος βρίσκεται αυτή την στιγμή, μαζί με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον Α/ΓΕΑ στη Γαλλία, συμμετέχοντας στην τελετή παραλαβής του πρώτου ελληνικού μαχητικού Rafale, με τον ίδιο να πραγματοποιεί αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτυώσης, παρουσιάζοντας τα πρώτα πλάνα από την ελληνική «ριπή ανέμου».

  Αρχικά, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας έγραψε στα γαλλικά ότι «τα Rafale έρχονται» ενώ στη συνέχεια δημοσίευσε φωτογραφίες από την εκδήλωση στην αεροπορική βάση Istres, στη νότια Γαλλία, όπου δίνει το παρών μαζί με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη, σε μια ιστορική πραγματικά ημέρα.

  Ο Α/ΓΕΕΘΑ είπε αρχικά: «#Rafale_En_Route Έτσι εκκινούν ενίοτε οι καταιγίδες… Με «Ριπές» Ανέμου Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε!!!».

  Σε δεύτερη ανάρτηση δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θαυμάζοντας τα Εθνικά μας Χρώματα στο 1ο #Rafale! Πραγματικά μοναδική στιγμή για την #ΠΑ και τις #ΕΔ. Εν αναμονή για τις ακόμα 17 «Ριπές» που θα «αλλάξουν τα δεδομένα», εξασφαλίζοντας καθαρό στρατηγικό πλεονέκτημα στους Ουρανούς μας!!Οι πρώτοι Πιλότοι ήδη εκπαιδεύονται πυρετωδώς και σύντομα θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους στους αιθέρες μας με τα ολοκαίνουρια φτερά τους! «ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ».

  Πολλαπλασιαστής ισχύος και ταυτόχρονα εγγυητής ασφάλειας, ειρήνης και σταθερότητας! Συγχαίρω όλους όσοι συνέβαλαν στην σημερινή ιστορική ημέρα! Νέος ζωτικός σύνδεσμος στην ιδιαίτερη σχέση , που και πάλι επιλέγουν να βρεθούν στην σωστή πλευρά της ιστορίας, με σεβασμό και προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας! Vive les relations Franco-Grecques!».

  Εντός του 2021 τα πρώτα έξι Rafale

  Συνολικά, η Ελλάδα θα προμηθευτεί 18 αεροσκάφη, εκ των οποίων 12 μεταχειρισμένα και 6 καινούργια.

   Τα πρώτα έξι αεροσκάφη 4ης γενιάς Rafale θα είναι μεταχειρισμένα και θα παραδοθούν στην Ελλάδα εντός του 2021. Τα έξι καινούργια μαχητικά θα παραληφθούν την Άνοιξη του 2022, ενώ τα τελευταία έξι μεταχειρισμένα αναμένεται να παραδοθούν αρχές του 2023.

  Στη συμφωνία ύψους 2,32 δισ. ευρώ προβλέπεται ότι τα 1,92 δισ. ευρώ αφορούν στην αξία των αεροσκαφών και τα υπόλοιπα 400 εκατ. ευρώ αφορούν στα οπλικά συστήματα (τηλεκατευθυνόμενα βλήματα Meteor και αναγκαίες αναβαθμίσεις των υπαρχόντων βλημάτων τύπου Mica, Scalp και Ecoxet).

  Rafale, μαχητικά πολλαπλών ρόλων

    Το όνομα Rafale σημαίνει «ριπή ανέμου» ενώ τα αεροσκάφη, ήδη υπηρετούν την Γαλλική Πολεμική Αεροπορία και το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό.

  Πρόκειται για μαχητικά πολλαπλών ρόλων, με δυνατότητα ταυτόχρονης εκτέλεσης ποικιλίας αποστολών (αναγνώρισης, κρούσης κα).

  Στην Τανάγρα η ελληνική μοίρα Rafale

  Η ελληνική μοίρα Rafale θα εγκατασταθεί στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Τανάγρας.

  Ήδη, Έλληνες πιλότοι αλλά και προσωπικό εδάφους (τεχνικοί) εκπαιδεύονται στην Γαλλία προκειμένου να είναι έτοιμοι για να υποστηρίξουν τις ανάγκες της Πολεμικής Αεροπορίας όταν τα αεροσκάφη έρθουν στην Ελλάδα.

  ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ