QatarGate: Σήμερα κρίνεται η αποφυλάκιση του Αντόνιο Παντσέρι με «βραχιολάκι»

Το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών εξετάζει σήμερα (06.04.2023) εάν ο φερόμενος ως εγκέφαλος του Qatar Gate και πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι θα αποφυλακισθεί με ηλεκτρονικό βραχιολάκι ή θα παραμείνει στις φυλακές.

Ένας εκ των συνηγόρων του Αντόνιο Παντσέρι, ο Λοράν Κένς, εκτιμά -όπως αναφέρει η ιστοσελίδα sudinfo- ότι η βελγική δικαιοσύνη θα μπορούσε να είναι θετική στο να συνεχίσει ο πελάτης του να εκτίει την ποινή του για τo σκάνδαλο Qatar Gate στο σπίτι του υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση, όπως έγινε και με τον Φραντσέσκο Τζόρτζι. Επίσης, όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα, η υπεράσπιση του πρώην ευρωβουλευτή θα εστιάσει και στο γεγονός ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας στα μάτια και κατάθλιψη.

Σημειώνεται ότι ο φερόμενος ως εγκέφαλος του Qatar Gate και πρώην ευρωβουλευτής, Αντόνιο Παντσέρι, βρίσκεται στις φυλακές του Σεν Ζιλ όπου κρατείται από τις 9 Δεκεμβρίου και είναι ο μόνος από τους προφυλακισμένους για την υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τις βελγικές αρχές.

Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 13 Απριλίου αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;