Μία απάντηση στον Καραπαπά του Ολυμπιακού και του Μαρινάκη

Του Δημήτρη Μπεκιάρη

Κώστα Καραπαπά, τις προάλλες αποφάσισες για άλλη μία φορά να ασχοληθείς με εμένα προσωπικά και με το Periodista.gr (Διαβάστε ΕΔΩ). Και μέσα σε μία… περίεργη εβδομάδα πήρες τη σκυτάλη των επιθέσεων σε βάρος μου από τον ακροδεξιό αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη (Διαβάστε ΕΔΩ) και από την εφημερίδα «Παραπολιτικά» (Διαβάστε ΕΔΩ).

Υπό κανονικές συνθήκες δεν θα σου απαντούσα. Εδώ στο Periodista.gr, αν χρειαστεί, όποτε το επιβάλει η επικαιρότητα και η συγκυρία, ασχολούμαστε με τα αφεντικά σου και όχι με τους υπαλλήλους τους. 

Όμως, ήταν τέτοιο το υβριστικό περιεχόμενο της πρόσφατης ανάρτησης που έκανες σε βάρος μου, ήταν τέτοια τα ψέματα που έγραψες, ήταν τέτοιου μεγέθους η ακατάσχετη μπουρδολογία, ώστε οι συνθήκες με αναγκάζουν να σου απαντήσω. 

Θα ξεκινήσω, λοιπόν, με το εξής ερώτημα: 

Τι έχεις γράψει ρε άνθρωπε; 

Γράφεις: «…ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ και ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ του Νίκου Παππά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Μπεκιάρης»

Καραπαπά, θα έχεις το χρόνο σου να ψάξεις και να βρεις πως ούτε συνεργάτης είμαι, ούτε βέβαια υπάλληλος του Νίκου Παππά. Η ενασχόλησή μου είναι μία: PERIODISTA.GR. Και για να σε προλάβω πριν αναρτήσεις ή αναδημοσιεύσεις (ξέρω ότι είσαι έτοιμος) τα ψεύδη που διακινούν συστηματικά διάφοροι μονοκύτταροι οργανισμοί πως δήθεν ειμαι μετακλητός υπάλληλος, πως δήθεν έχω διοριστεί στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και άλλες τέτοιες μπούρδες, να σε ενημερώσω για το εξής: Αυτοί οι μονοκύτταροι οργανισμοί αναφέρονται σε ένα πρόσωπο το οποίο εργαζόταν ή εργάζεται στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο), με το οποίο τυχαίνει να έχουμε το ίδιο ονοματεπώνυμο. Πρόκειται δηλαδή περί συνωνυμίας. Κάθε τρεις και λίγο, λοιπόν διάφορες αμοιβάδες του διαδικτύου βγαίνουν και γράφουν πως είμαι μετακλητός ή άλλα τέτοια. Ωστόσο, έχουμε απαντήσει ήδη σε αυτές τις αθλιότητες εδώ και χρόνια (Διαβάστε ΕΔΩ). Αυτά τα τελευταία στα γράφω για να σε προλάβω και να σε προστατεύσω, ώστε να μην ξεφτιλιστείς άδικα.

Γράφεις: «Ο Μπεκιάρης λοιπόν, ένας ακόμα ιδεολόγος αριστερός που κόλλησε στην παρέα του Μαξίμου, ξεκίνησε ως φανατικός ΠΑΣΟΚος στην ομάδα του Άκη!»

Για πες μας ρε Καραπαπά. Πότε ήμουνα εγώ στην «ομάδα του Άκη;». Όταν πήγαινα στο σχολείο μέχρι το 1999 στην Καρδίτσα ή όταν ήμουν φοιτητής μέχρι το 2003 στην Κομοτηνή; Ξέρω πως η σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας δεν είναι το δυνατό σου σημείο (φαίνεται αυτό από όσα γράφεις κατά καιρούς), όμως είμαι υποχρεωμένος να σου γράψω πως όταν τελείωνα το Πανεπιστήμιο το 2003, η εποχή που μεσουρανούσε στην πολιτική ζωή του τόπου ο Άκης Τσοχατζόπουλος και στην οποία αναφέρεσαι, τελείωνε άδοξα. Τι συνέβη με τον Άκη Τσοχατζόπουλο από εκεί και πέρα το γνωρίζεις, ακόμη κι εσύ. Αν γράφοντας τα περί «ομάδας του Άκη» εννοείς πως ως στέλεχος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (μέχρι να διαγραφώ και να ενταχθώ στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά το 2003) ανήκα στην εσωκομματική αντιπολίτευση, δηλαδή σε εκείνους που διαφωνούσαν με τους εκσυγχρονιστές και αντιμάχονταν εσωκομματικά τον Κώστα Σημίτη, ε, αυτό -το καταλαβαίνει και μικρό παιδί, όχι ένας Καραπαπάς – δεν με καθιστά «φανατικό ΠΑΣΟΚο στην ομάδα του Άκη». 

Γράφεις: «Στη συνέχεια πήρε μεταγραφή από το ΠΑΣΟΚ στη Νέα Δημοκρατία και στο γραφείο του Υπ. Δημόσιας Τάξης τότε Γιώργου Βουλγαράκη».

Καραπαπά, τα έχεις μπλέξει λίγο. Θα διαβάζει κανένας και θα νομίζει πως ο 23χρονος Δημήτρης Μπεκιάρης ήταν πρωτοκλασσάτο, κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που μεταπηδούσε από κόμμα, σε κόμμα. Βέβαια, έχουν γράψει και χειρότερα για εμένα: Ότι είμαι πράκτορας της ΕΥΠ, ότι είμαι πράκτορας των Αμερικανών, ότι είμαι πράκτορας της Μοσάντ και άλλα. Όχι Καραπαπά. Δεν μεταπήδησα ποτέ στη Νέα Δημοκρατία. Την περίοδο που ο Γιώργος Βουλγαράκης ήταν υπουργός Δημόσιας Τάξης την περίοδο 2004 – 2006, νέος δημοσιογράφος τότε, περίπου 23 – 24 ετών, κάλυπτα το ρεπορτάζ του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την εφημερίδα «Χώρα» του Γιώργου Τράγκα. Την ίδια περίοδο ήμουν οργανωμένος σε κόμμα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Αλλά σου ξαναλέω: Ήμουν αστυνομικός συντάκτης στην εφημερίδα «Η Χώρα», την εποχή που ο Γιώργος Βουλγαράκης ήταν υπουργός Δημόσιας Τάξης. Δηλαδή και να ήθελα δεν θα μπορούσα να είμαι στο γραφείο του Γιώργου Βουλγαράκη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Κάτι θα έχεις ακούσει για το ασυμβίβαστο. Κάτι θα σου έχουν πει οι φίλοι σου που στη συνέχεια έκαναν τους νταραβεριτζήδες υπουργών Δημόσιας Τάξης και τους οποίους τότε είχα αρχισυντάκτες. Και κάτι ακόμη. Αφού σου αρέσει η έρευνα (έστω και αν δεν μπορείς να την κάνεις καλά, κάτι που δεν δικαιολογείται από την εμπειρία σου. Δηλαδή, δεν είσαι μικρό παιδί, ούτε αργόσχολος του διαδικτύου) γιατί δεν ενημερώνεις τον κόσμο ποιοι είναι εκείνοι που τη μία χρονιά πανηγύριζαν – παρέα με τους παίχτες – το πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού (2010) και στη συνέχεια – παρέα με τους άλλους παίχτες – τα πρωταθλήματα του Ολυμπιακού; Δεν είναι δύσκολο. Με ένα απλό γκουγκλάρισμα θα βρεις και τις φωτογραφίες. 

Γράφεις: «Τότε λάτρευε τον Κώστα Καραμανλή! Μετά μέσω μιας κουμπαριάς, ο Τσε Μπεκιάρης βρήκε άκρη στην συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ (είμαστε στα 3 κόμματα ήδη).!».

Καραπαπά, κι εδώ λάθος είσαι. Δεν θα μπορούσα να λατρεύω τον Κώστα Καραμανλή. Ξέρεις γιατί; Εκείνη την περίοδο, την ίδια εποχή τα ρεπορτάζ και όλη η αρθρογραφία μου, αφού μεταπήδησα στο πολιτικό ρεπορτάζ είναι κατά της κυβέρνησης Καραμανλή. Μπορώ να σου τα στείλω αν θέλεις, αν και θα έπρεπε να το γνωρίζεις, διότι για ένα διάστημα μας χώριζε ένας όροφος. Εσύ ήσουν στον «Γαύρο» κι εγώ στην εφημερίδα «Αξία» που είχαν τον ίδιο εκδότη τότε, τον Αντώνη Πίκουλα. Είχαμε πάει και για φαγητό παρέα. Θυμάσαι; 

Επίσης, ο «Τσε Μπεκιάρης» δεν βρήκε καμία άκρη σε καμία συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ. Πολύ περισσότερο μέσω κουμπαριάς (;). Και πάλι πρέπει να σου θυμίσω πως με ΟΛΑ μου τα άρθρα (υπάρχουν κάποια στο διαδίκτυο, τα άλλα μπορώ να σου τα στείλω αν το θελήσεις) ασκούσα σφοδρή κριτική και μάλιστα με συνέπεια στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ. Απορώ λοιπόν πως μπορείς και γράφεις τέτοια ψέματα. Αν δεν τα έχεις βγάλει από το κεφάλι σου, τότε σε δουλεύουν και χοντρά μάλιστα, και απορώ πως εσύ, ένας Καραπαπάς, ένας άνθρωπος που ηγείται του επικοινωνιακού μηχανισμού σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας, ανέχεσαι κάτι τέτοιο. Αν δεν σε δουλεύουν, τότε μάλλον δεν κάνεις για αυτή τη δουλειά. 

Γράφεις: «Αγάπησε φανατικά το ΠΑΣΟΚ και αγωνίστηκε για τον Γιώργο Παπανδρέου. Αλλά στην συνέχεια μόλις είδε ότι το ΠΑΣΟΚ βουλιάζει έφυγε με πολλούς ακόμα που έπαιρναν όρκο πίστης στο ζιβάγκο του Ανδρέα και πιάστηκε στο άρμα του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Τον κατευθύνει ο Νίκος Παππάς απολύτως λένε όσοι γνωρίζουν. Στην Καρδίτσα μάλιστα λένε ότι έχει μαγικό τρόπο να πείθει το Δημόσιο να του δίνει χορηγίες και ακόμα και όταν πέφτει δουλειά και τα μπάνερ του διαφημιζόμενου δεν μπαίνουν στο σάιτ, τα λεφτά μπαίνουν στους λογαριασμούς! Δε θέλω να το πιστέψω!!!»

Που τα έχεις ανακαλύψει όλα αυτά ρε γίγαντα Καραπαπά. Ποιος σε έχει πιάσει κορόιδο και σου λέει αυτές τις…. Και γιατί δεν παίρνεις ένα τηλέφωνο για να σου λύσω τις απορίες, έτσι ώστε να μην γίνεσαι ρεζίλι. Πως αγωνίστηκα για τον Γιώργο Παπανδρέου ρε Καραπαπά; Ήμουν εγώ πολιτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, από το οποίο έφυγα όταν βούλιαζε από το 2010 κι έπειτα; Θα μας τρελάνεις; Δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Η Αξία» ήμουν εκείνη την εποχή και λίγο αργότερα στα «Παραπολιτικά», από όπου αποχώρησα γρήγορα, μιας και την ίδια εποχή είχε εκπέμψει ήδη διαδικτυακά το Periodista.gr. Να σου το γράψω αλλιώς μήπως και το καταλάβεις: Πως είναι δυνατόν να λάτρευα τον Καραμανλή και την ίδια στιγμή να αγωνιζόμουν για τον Παπανδρέου που έγινε πρωθυπουργός το 2009 και είχε ως αντίπαλο στις εκλογές τον Κώστα Καραμανλή. Καταλαβαίνεις τι γράφεις; Θέλω να είσαι σοβαρός.

Ποιες χορηγίες έχω πάρει ρε Καραπαπά από το Δημόσιο; Βρες μία (που δεν μπορείς να βρεις, διότι δεν υπάρχουν) και έλα να μου τη δείξεις κι εμένα. Ποια λεφτά, ρε Καραπαπά, μπαίνουν στους λογαριασμούς; Και ποια είναι τα banner που δεν μπαίνουν ποτέ; Σε ξαναρωτάω: Θα μας τρελάνεις εντελώς; Είπαμε, να κάνεις τη δουλειά σου σαν υπάλληλος του Ολυμπιακού, να υπερασπίζεσαι σαν καλό παιδί τα αφεντικά σου, να κάνεις κι εσύ (έστω και αν δεν μπορείς να το κάνεις καλά, διότι δεν το κατέχεις το άθλημα) τη δική σου απόπειρα αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση, την δική σου απόπειρα να αρθρώσεις πολιτικό λόγο, αλλά όλα αυτά πρέπει απο τη θέση που βρίσκεσαι να τα κάνεις με σοβαρότητα και όχι με ερασιτεχνισμό. Τόσα χρόνια στην πιάτσα είσαι. Κάτι θα έπρεπε να έχεις μάθει. 

Για το αν με κατευθύνει ο Νίκος Παππάς, όπως γράφεις, σου έχω απαντήσει ήδη. 

Πάμε τώρα παρακάτω. 

Αν σου τραβούσα μία αγωγή για όλα τα παραπάνω, θα έμοιαζε με ανοιξιάτικη βόλτα σε κήπο γεμάτο με λουλούδια. Αλλά επειδή δεν θέλω να «ληστεύω εκκλησίες», σου δίνω την ευκαιρία να επανορθώσεις, να σηκώσεις το χεράκι, να πεις τι έχεις κάνει και μετά να ζητήσεις συγγνώμη. 

Και θα σου κάνω και μία ερώτηση: Τέτοιας αξιοπιστίας είναι όσα γράφεις κατά καιρούς; 

Τέλος, αφού με ψάχνεις στην πατρίδα μου στην Καρδίτσα, την επόμενη φορά που θα ανέβω επάνω, να μου θυμίσεις να σου φέρω ένα ταψί μπατζίνα που νομίζω πως θα σου αρέσει πολύ.  

ΥΓ: Μετά τη στοχοποίηση που επιχείρησες σε βάρος μου Κώστα Καραπαπά και έχοντας εγώ προσωπικά γίνει δέκτης απειλών, με τις οποίες θα ασχοληθούν οι αρμόδιοι, σε καθιστώ, εσένα και το αφεντικό σου υπεύθυνους για ότι κι αν συμβεί από εδώ και πέρα. 

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ