ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Μητσοτάκης δίνει γραμμή στους Νεοδημοκράτες να μην ψηφίσουν τον Άδωνι

Periodista

Τις παρασκηνιακές μεθοδεύσεις ώστε να διασφαλιστεί πως ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν θα εκλεγεί βουλευτής στις επόμενες εκλογές έχει ξεκινήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αν και ήδη η εμπλοκή του Άδωνι Γεωργιάδη στα σκάνδαλα της Υγείας έχουν δημιουργήσει ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα σε βάρος του, που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις όπου τα ποσοστά του παρουσιάζουν κατρακύλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θέλει να ξεφορτωθεί το βαρίδι.

Είναι σαφές πως μέχρι στιγμής ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέχεται την παρουσία του ακροδεξιού γραφικού τηλεβιβλιοπώλη στο κόμμα του εξαιτίας των γραμματίων που ξεπληρώνει για την εκλογή του στην ηγεσία. Εκτός αυτού ο εμπλεκόμενος στα σκάνδαλα της Υγείας είναι χρήσιμος για την προσέλκυση ακροδεξιών ψηφοφόρων, αλλά και για την ανακοπή των διαρροών προς τη Χρυσή Αυγή, αλλά και προς τα άλλα κόμματα που κινούνται στον χώρο της ακροδεξιάς.

Όμως, η παρουσία του Άδωνι Γεωργιάδη στο δημόσιο βίο, η συσχέτιση με ισχυρούς επιχειρηματίες, η χλιδάτη ζωή παρέα με τα απομεινάρια της διαπλοκής και η εμπλοκή του στα σκάνδαλα που έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο δημιουργούν πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία. Ο ακροδεξιός αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι μία από τις βασικές αιτίες που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να δημιουργήσει αέρα νίκης. Εκτός αυτού, παρά τον δικό του ακροδεξιό κατήφορο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να εμφανίζει προφίλ φιλελεύθερου πολιτικού και καταλαβαίνει ο κάθε ένας πως με πολιτικά πρόσωπα, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης οι κεντρώοι ψηφοφόροι θα γυρίσουν την πλάτη στη Νέα Δημοκρατία.

Το κυριότερο όμως, ειναι το εξής: Αν ποτέ ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταφέρει να γίνει πρωθυπουργός, οι γνωρίζοντες λένε, πως θα επιδιώξει να πλαισιωθεί από σοβαρά πρόσωπα στο κυβερνητικό του σχήμα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι μία γραφική περίπτωση, η οποία προκαλεί απέχθεια στους ψηφοφόρους της κεντροδεξιάς και κυρίως στους καραμανλικούς, αλλά και σε όσους δεν ανέχονται πολιτικά στελέχη τα οποία εμπλέκονται σε σκάνδαλα που τόσο πολύ τα έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός. Ταυτόχρονα είναι γνωστό πως οι ηγετικές φιλοδοξίες του Άδωνι Γεωργίάδη έχουν θορυβήσει κατά καιρούς την ηγεσία του κόμματος.

Όλα τα παραπάνω τα γνωρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος λέγεται πως θέλει να ξεφορτωθεί με βελούδινο τρόπο τον Άδωνι Γεωργιάδη. Έτσι ήδη δίνουν γραμμή από την πλευρά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ώστε οι ψηφοφόροι της ΝΔ να μην ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές τον Άδωνι Γεωργιάδη. Ο στόχος είναι να μείνει οριστικά εκτός βουλής και έτσι να γραφτεί το πολιτικό του τέλος, χωρίς να ξεκινήσει νέος κύκλος εσωστρέφειας στη Νέα Δημοκρατία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ