Αγροτικά μπλόκα από σήμερα σε εθνικές και επαρχιακές οδούς

Από σήμερα, οι αγρότες προχωρούν σε αποκλεισμούς εθνικών και επαρχιακών οδών, ύστερα από απόφαση που πάρθηκε κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής σύσκεψης στη Νίκαια. Οι γεωργοί, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι, εκπροσωπώντας 55 μπλόκα και 70 συνεταιρισμούς, έθεσαν σε εφαρμογή σχέδιο για μπλόκα σε κρίσιμους δρόμους και τελωνεία, αλλά και για μια εντυπωσιακή κινητοποίηση στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους, προγραμματίζοντας συλλαλητήριο για την επόμενη εβδομάδα.

Το αίτημα για άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους είναι στο επίκεντρο των απαιτήσεών τους. Οι συγκεκριμένες κινητοποιήσεις αναμένεται να κορυφωθούν με την επιλογή της ώρας κλεισίματος των διαφόρων σημείων αποκλεισμού μέχρι και την Πέμπτη το βράδυ.

Που θα βρίσκονται τα αγροτικά μπλόκα

Η ΕΡΤ αναφέρει πως προγραμματίζονται συμβολικοί αποκλεισμοί στα Κουφάλια και τα Μάλγαρα, ενώ αποκλεισμοί έχουν ήδη εφαρμοστεί σε κρίσιμα σημεία στη Μακεδονία, όπως στην Επανομή, τα Μουδανιά, το Δερβένι και άλλες περιοχές. Μπλόκα έχουν στηθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως στα Γιαννιτσά και τις Σέρρες.

Σήμερα, στο μπλόκο Στεφανοβικείου προγραμματίζεται συμβολικός αποκλεισμός της παλιάς Εθνικής οδού Βόλου-Λάρισας, ενώ στη Λακωνία, οι αγροτικοί και κτηνοτροφικοί σύλλογοι οργανώνουν πανλακωνική σύσκεψη για τον συντονισμό νέων κινητοποιήσεων.

Οι αγρότες της Θεσπρωτίας και του Πλατύκαμπου, καθώς και οι αγρότες της Καρδίτσας και από τις Σέρρες, έχουν προγραμματίσει επίσης αποκλεισμούς σημαντικών αρτηριών και τελωνειακών σταθμών, ενώ η Αχαΐα εξετάζει πολλαπλά σενάρια για τις κινητοποιήσεις της.

Τα αιτήματα των αγροτών περιλαμβάνουν αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές, επαναδιαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ, αποζημιώσεις και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος, και την απόρριψη των παράνομων ελληνοποιήσεων προϊόντων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Daily Sabah: Οι Εβραίοι θέλουν Γη του Ισραήλ τη βόρεια Κύπρο

Εδώ και καιρό η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί εστία γεωπολιτικής...