Ισραήλ: Σύγχυση για τις δυτικές πιέσεις να καθυστερήσει η χερσαία επίθεση 

Το δημοσίευμα του Bloomberg ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη πιέζουν το Ισραήλ να καθυστερήσει τη χερσαία εισβολή στη Γάζα για να απομακρυνθούν οι όμηροι, προκαλεί σύγχυση για τα επόμενα βήματα του Τελ Αβίβ και ενώ οι συγκρούσεις στη Γάζα συνεχίζονται.

Παράλληλα η απάντηση που έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, λέγοντας «ναι» σε ερώτηση για τον εάν πρέπει να καθυστερήσει η χερσαία επίθεση, μέχρι να απελευθερωθούν περισσότεροι όμηροι, περιέπλεξε τα πράγματα, αναγκάζοντας τον Λευκό Οίκο να δώσει διευκρινίσεις τη νύχτα.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου διευκρίνισε ότι ο κ. Μπάιντεν δεν άκουσε όλη την ερώτηση και ουσιαστικά απάντησε ναι στο να απελευθερωθούν κι άλλοι όμηροι και δεν σχολίασε την πιθανολογούμενη εισβολή στρατευμάτων στη Γάζα.

Εξήγησε δε ότι ο πρόεδρος ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο Air Force One όταν δημοσιογράφος έκανε την ερώτηση, την οποία δεν άκουσε ολόκληρη λόγω του θορύβου από τους κινητήρες του προεδρικού αεροσκάφους.

Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος γνωστοποίησε πως ο πρόεδρος Μπάιντεν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τις δύο Αμερικανίδες – την Τζούντιθ και τη Νάταλι Ραάναν – που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς χθες Παρασκευή.

Δηλώνοντας «πανευτυχής» για το αίσιο τέλος στη δοκιμασία τους, ο Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε πως οι ΗΠΑ θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια «μέχρι να επιστρέψουν στο σπίτι τους» και οι υπόλοιποι Αμερικανοί που κρατούνται όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων