Ουκρανία – Επικεφαλής μυστικών υπηρεσιών: Υπάρχει σχέδιο δολοφονίας του Πριγκόζιν από τη ρωσική υπηρεσία ασφαλείας

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών (GUR) της Ουκρανίας, υποστήριξε ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας, FSB (η πρώην διαβόητη KGB) θέλει να δολοφονήσει τον Γιεβγκένι Πριγκόζιν και έχει καταστρώσει ήδη σχέδιο για τον θάνατο του αρχηγού της ομάδας Wagner.

Σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Χάουαρντ Άλτμαν για το διαδικτυακό περιοδικό «The War Zone», ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας, Κιρίλο Μπουντάνοφ, υποστήριξε ότι Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας, έχει καταστρώσει σχέδιο για την δολοφονία του ηγέτη της μισθοφορικής ομάδας Wagner, Γιεβγκένι Πριγκόζιν μετά την ανταρσία του κατά του Κρεμλίνου.

«Γνωρίζουμε ότι στην FSB ανατέθηκε να τον δολοφονήσει. Θα το καταφέρουν; Θα δούμε εν καιρώ», είπε ο αρχηγός της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας.

Όπως ανέφερε το CNN ο Μπουντάνοφ, περιέγραψε την έκβαση του φερόμενου σχεδίου της FSB ως «ένα μεγάλο ανοιχτό ερώτημα».

«Θα τους πάρει λίγο χρόνο»

«Έτσι σε κάθε περίπτωση, όλες αυτές οι πιθανές απόπειρες δολοφονίας δεν θα είναι γρήγορες», είπε. «Θα τους πάρει λίγο χρόνο για να έχουν τις κατάλληλες “προσεγγίσεις” και να φτάσουν στο στάδιο που θα είναι έτοιμοι να προσθέσουν μια τεράστια επιχείρηση… Αλλά για άλλη μια φορά, θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι είναι ένα μεγάλο ανοιχτό ερώτημα. Θα είναι επιτυχείς; Θα τολμήσουν να εκτελέσουν αυτήν την εντολή;», είπε ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας.

Η Ρωσία έκανε πως δεν… είδε το θέμα και δεν έκανε κανένα σχόλιο ως τώρα για τις καταγγελίες που έκανε ο Κιρίλο Μπουντάνοφ.

Μέλος της Wagner ο «στρατηγός Αρμαγεδδών»

Στο μεταξύ το CNN ανέφερε ότι ο Ρώσος στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν, επονομαζόμενος και «στρατηγός Αρμαγεδδών», ήταν μυστικό VIP μέλος της Wagner, επικαλούμενο για τους ισχυρισμούς του, σχετικά έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή του.

Τα έγγραφα δείχνουν ότι ο Σουροβίκιν, που φημολογείται ότι έχει συλληφθεί, είχε προσωπικό αριθμό μητρώου στη Wagner.

Μάλιστα, ο Σουροβίκιν περιλαμβάνεται στον κατάλογο μαζί με τουλάχιστον άλλους 30 ανώτερους Ρώσους στρατιωτικούς και αξιωματούχους των πληροφοριών, οι οποίοι σύμφωνα φέρονται να είναι επίσης μέλη VIP της Wagner.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση