Έλυσε τη σιωπή του για το θέμα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης – Ποια είναι η απόφασή του

Τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να συμμετέχει στην κούρσα για την αλλαγή ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, στον απόηχο της ήττας από τη ΝΔ στις εκλογές του Ιουνίου.

«Δεν ενδιαφέρομαι να είμαι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα θέσω υποψηφιότητα» ανέφερε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης σε δήλωση του στον Real FM. Ωστόσο, ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να «παραμείνει στα κοινά» και να ασχοληθεί ενεργά με τη διαδικασία εκλογές νέου αρχηγού. «Το αφήνω ανοιχτό, θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις. Δεν το αποκλείω» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σακελλαρίδης.

Το όνομα του κ. Σακελλαρίδη ακούστηκε για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά την παραίτηση του κ. Τσίπρα. Οι υποστηρικτές αυτού του σεναρίου επεσήμαναν ότι πρόκειται για ένα «άφθαρτο» πρόσωπο που δεν έχει στιγματιστεί από τα μνημόνια. Ωστόσο, ο ίδιος δεν φαίνεται να διατεθειμένος να αναλάβει την «καυτή πατάτα» της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και να οδηγήσει το κόμμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές (όπου παραδοσιακά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παρουσιάζει καθόλου καλές επιδόσεις) και στις ευρωεκλογές ένα χρόνο αργότερα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ