Μεγάλη ανατροπή λίγο πριν τη δεύτερη κάλπη – Η οκτακομματική βουλή σκάει την εκλογική φούσκα Μητσοτάκη και φέρνει τρίτες εκλογές – Η απόλυτη καταστροφή για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Η Πυθία

Ας κρατούν μικρό καλάθι και ας είναι πιο ταπεινοί εκείνοι οι οποίοι πανηγυρίζουν δίχως να υπάρχει αύριο για το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου.

Η πορεία προς τις εκλογές της 25ης Ιουνίου συνιστά μία πολύπλοκη διαδικασία. Τόσο πολύπλοκη που σιγά – σιγά αποκαλύπτει το άγχος των νικητών της πρόσφατης εκλογικής αναμέτρησης. Η αγωνία γίνεται εμφανής από την προσπάθεια των ΜΜΕ της διαπλοκής να πείσουν ότι ακόμη και η αυτοδυναμία έχει κριθεί.

Τίποτα δεν έχει κριθεί. Η κάλπη το πρωί της 25ης Ιουνίου θα είναι άδεια και τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά.

Για παράδειγμα, το κόμμα “Σπαρτιάτες” που στηρίζει ο Ηλίας Κασιδιάρης φαίνεται ήδη να έχει μεγάλη δυναμική. Τέτοια δυναμική ώστε οι δημοσκόποι στο παρασκήνιο δεν θεωρούν απίθανο να είναι στη Βουλή. Σε αυτή την περίπτωση η Βουλή θα είναι οκτακομματική (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας, Νίκη, Σπαρτιάτες). Και τότε η αυτοδυναμία για τη ΝΔ μάλλον δεν θα επιτευχθεί.

Ο Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι θα πάει σε τρίτες κάλπες. Αν συμβεί αυτό, στις τρίτες κάλπες θα καταστραφούν πολιτικά τόσο ο ίδιος, όσο και ο Ανδρουλάκης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις

Σάλος: «Αγρότης-μαϊμού» τσέπωσε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ!

Έρχονται αποκαλύψεις-φωτιά: «Αγρότης-μαϊμού» φέρεται να πήρε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έρευνες για το σκάνδαλο που σοκάρει την Ελλάδα