Οι καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοσκοπήσεις του Μαραντζίδη – «Αθλιότητα», έλεγε ο Καμμένος για τον πρώην συνεργάτη του ΣΚΑΪ και του Σταύρου Θεοδωρακη

Ο Νίκος Μαραντζίδης, στον οποίο όπως έχει γίνει γνωστό αναθέτει την προεκλογική καμπάνια ο ΣΥΡΙΖΑ, που περίοδο 2014-2017 είχε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, όπου παρουσίαζε τακτικά τις έρευνες που έκανε.

Τα αποτελέσματα των ερευνών του φόρτισαν ακόμα περισσότερο τη σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εποχή άφησαν οι συγκρούσεις του με το συγκυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝ.ΕΛ.

Ο Π. Καμμένος είχε προβεί σε δημόσιες καταγγελίες για τις έρευνες του κ. Μαραντζίδη, μιλώντας για την αθλιότητα των «δημοσκοπήσεων» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που συνεργάζεται με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως την περίοδο εκείνη, και με αφορμή δημοσιεύματα φιλικών εφημερίδων του ΣΥΡΙΖΑ, είχαν γίνει ερωτήσεις για τις έρευνες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝ.ΕΛ. και της Ενωσης Κεντρώων.


Οι τρεις βουλευτές, Πάνος Σκουρολιάκος (ΣΥΡΙΖΑ), Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος (ΑΝ.ΕΛ.) και Ιωάννης Σαρίδης (Ενωση Κεντρώων), με επιστολή τους στο ΕΣΡ ζητούσαν την παρέμβασή του, επισημαίνοντας ότι «το ΠΑ.ΜΑΚ., ως μη μέλος του ΣΕΔΕΑ, δεν ελέγχεται όσον αφορά στο αμερόληπτο των ερευνών που διεξάγει».


Οι βουλευτές, επικαλούμενοι τότε τη μεθοδολογία που ακολουθεί η εταιρεία δημοσκοπήσεων ΠΑ.ΜΑΚ., έθεταν ζήτημα αδιαφάνειας για το προσωπικό που διενεργεί τις μετρήσεις και ρωτούσαν εάν η επίκληση του ονόματος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που χρησιμοποιεί «είναι έγκυρη ή ψευδεπίγραφη».


Το ενδιαφέρον, όπως ανέφερε και ο κ. Κουίκ, είναι πως το διάστημα εκείνο ο κ. Μαραντζίδης ήταν και σύμβουλος του επικεφαλής του ΠοταμιούΣταύρου Θεοδωράκη, από κοινού με τον συνεργάτη του στις έρευνες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Γιάννη Κωνσταντινίδη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ