Οι καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοσκοπήσεις του Μαραντζίδη – «Αθλιότητα», έλεγε ο Καμμένος για τον πρώην συνεργάτη του ΣΚΑΪ και του Σταύρου Θεοδωρακη

Ο Νίκος Μαραντζίδης, στον οποίο όπως έχει γίνει γνωστό αναθέτει την προεκλογική καμπάνια ο ΣΥΡΙΖΑ, που περίοδο 2014-2017 είχε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, όπου παρουσίαζε τακτικά τις έρευνες που έκανε.

Τα αποτελέσματα των ερευνών του φόρτισαν ακόμα περισσότερο τη σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εποχή άφησαν οι συγκρούσεις του με το συγκυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝ.ΕΛ.

Ο Π. Καμμένος είχε προβεί σε δημόσιες καταγγελίες για τις έρευνες του κ. Μαραντζίδη, μιλώντας για την αθλιότητα των «δημοσκοπήσεων» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που συνεργάζεται με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως την περίοδο εκείνη, και με αφορμή δημοσιεύματα φιλικών εφημερίδων του ΣΥΡΙΖΑ, είχαν γίνει ερωτήσεις για τις έρευνες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝ.ΕΛ. και της Ενωσης Κεντρώων.


Οι τρεις βουλευτές, Πάνος Σκουρολιάκος (ΣΥΡΙΖΑ), Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος (ΑΝ.ΕΛ.) και Ιωάννης Σαρίδης (Ενωση Κεντρώων), με επιστολή τους στο ΕΣΡ ζητούσαν την παρέμβασή του, επισημαίνοντας ότι «το ΠΑ.ΜΑΚ., ως μη μέλος του ΣΕΔΕΑ, δεν ελέγχεται όσον αφορά στο αμερόληπτο των ερευνών που διεξάγει».


Οι βουλευτές, επικαλούμενοι τότε τη μεθοδολογία που ακολουθεί η εταιρεία δημοσκοπήσεων ΠΑ.ΜΑΚ., έθεταν ζήτημα αδιαφάνειας για το προσωπικό που διενεργεί τις μετρήσεις και ρωτούσαν εάν η επίκληση του ονόματος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που χρησιμοποιεί «είναι έγκυρη ή ψευδεπίγραφη».


Το ενδιαφέρον, όπως ανέφερε και ο κ. Κουίκ, είναι πως το διάστημα εκείνο ο κ. Μαραντζίδης ήταν και σύμβουλος του επικεφαλής του ΠοταμιούΣταύρου Θεοδωράκη, από κοινού με τον συνεργάτη του στις έρευνες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Γιάννη Κωνσταντινίδη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ