Όργιο φημών: Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που θα κάνει νέο κόμμα, η συνεργασία του Τσίπρα με τον Παπανδρέου, ο Τεμπονέρας και το ΠΑΣΟΚ

Οι Κυριακάτικες εκδόσεις, που λόγω 28ης κυκλοφορούν Σάββατο, προβάλλουν δυνατά στα πρωτοσέλιδά τους τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και πέντε από αυτές (έξι με το εβδομαδιαίο Παρόν) έχουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο βασικό τους θέμα. Όπως σημειώνει το harddog-sport, ο τρόπος προβολής είναι αλλού σχολιογραφικός ή βασίζεται σε εκτιμήσεις («Τέλος Εποχής», «Καταρρέει με κρότο και… γέλιο», «Όλοι μαζίστην κοινωνία» κ.λπ.) και αλλού δίνει πληροφορίες, η εγκυρότητα ή όχι των οποίων θα φανεί στο μέλλον. Τα ρεπορτάζ είναι άλλα λογικοφανή και άλλα ξαφνιάζουν με το περιεχόμενό τους. Όπως εκείνο που αναφέρει ότι όσοι θα αποχωρήσουν θέλουν αρχηγό του νέου πολιτικού σχήματος τον Πέτρο Κόκκαλη.
Άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται σε έκπληξή Τεμπονέρα «για νέο κόμμα με το ΠΑΣΟΚ». Στα θέματα της ημέρας υπάρχει και ένα με εκτενή αναφορά στις μη κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα και τις απαντήσεις που δίνει για την επιλογή του δρόμου της σιωπής. Στα πρωτοσέλιδα υπάρχει και το εμψυχωτικό για τον Στέφανο Κασσελάκη «Πολύ σκληρός για  να πεθάνει».

Παρακάτω μια σύντομη περιήγηση στις αναφορές των πρωτοσέλιδων της 28ης Οκτωβρίου σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ:

■ Το Βήμα εκτιμά ότι αν τελικά προκύψει διάσπαση αυτή «τοποθετείται προς τα τέλη Νοεμβρίου».
■ Η Αυγή βγαίνει, όπως είναι λογικό, ενωτικά: «Όλοι μαζί στην κοινωνία» είναι ο βασικός τίτλος.
■ Ο Ελεύθερος Τύπος γράφει πως ο ΣΥΡΙΖΑ «Καταρρέει με κρότο και… γέλιο».
■ Η Real News, που έχει τίτλο «Ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς… ομπρέλα!», αναφέρεται μεταξύ άλλων στις «σκέψεις Τσακαλώτου και ”Ομπρέλας” για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα που θα κατέλθει στις ευρωεκλογές».
■ Το Πρώτο Θέμα κάνει λόγο για «Τέλος Εποχής» και ανάμεσα στις πρωτοσέλιδες προβολές του είναι και η «έκπληξη από Τεμπονέρα για νέο κόμμα με ΠΑΣΟΚ που θα καλύψει όλη την Κεντροαριστερά».
■ Η Κόντρα ξαφνιάζει με το «σχέδιο Β όσων θα φύγουν» που αποκάλυψε ο Δ. Βίτσας. Το ποιο είναι αυτό το αναφέρει στον κεντρικό της τίτλο: «Θέλουν τον Πέτρο Κόκκαλη για αρχηγό του νέου κόμματος».
■ Το Documento διαδηλώνει ότι ο Κασσελάκης είναι «Πολύ σκληρός για να πεθάνει» και συνοδεύει την αναφορά με σκίτσο αρματωμένου καουμπόι (δείτε το στην εικονογράφηση αυτής της ανάρτησης).
■ Η Δημοκρατία, που αφιερώνει ένα πολύ μικρό θέμα στην πρώτη σελίδα, υποστηρίζει ότι ο Σύριζα «”εξαερώνεται” προς τα δεξιά και προς τα αριστερά» και αναφέρεται στη «στενή συνεργασία ΓΑΠ-Τσίπρα και τα κοινά τους σχέδια».
■ Το εβδομαδιαίο Παρόν της Κυριακής γράφει στον κύριο τίτλο του «Ολοταχώς προς διάσπαση» και στον υπέρτιτλο «Εκτός ελέγχου η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ στον υπότιτλο αποφαίνεται ότι είναι «Αγεφύρωτο το χάσμα μεταξύ ηγεσίας και διαφωνούντων – Σενάρια για νέο κόμμα».

Πώς εξηγούν συνομιλητές τού Τσίπρα τη σιωπή του

Η Καθημερινή επικεντρώνει το θέμα στην επιλογή σιωπής του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, εγκαθίσταται στο νέο του γραφείο, στη Λεωφόρο Αμαλίας, και συλλέγει υλικό για το βιβλίο του. Η Καθημερινή επικαλείται λόγια συνομιλητών τού Τσίπρα που λένε ότι «απορεί που του ζητούν να παρέμβει οι άνθρωποι που τόσα χρόνια φώναζαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να γίνει αρχηγικό κόμμα». Οι ίδιοι εξηγούν ότι αν ήθελε ο πρώην αρχηγός «να έχει εκείνος την ευθύνη, δεν θα είχε παραιτηθεί».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...