Όλο το άγνωστο παρασκήνιο: Η Ράνια Τζίμα πίσω από τη «φθηνή» μεταγραφή της Αναστασίας Γιάμαλη στο Mega Channel

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου.

Σήμερα σας έχω φρέσκα νέα και τον όμορφο και λαμπερό κόσμο των ελληνικών media. Εκεί, σε αυτόν τον όμορφο και λαμπερό κόσμο, ήρθε στο προσκήνιο και πάλι ένα όνομα: Αναστασία Γιάμαλη. Για όσους δεν την γνωρίζουν είναι παρουσιάστρια νυχτερινής εκπομπής σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό και πρόσφατα είχε ακουστεί ότι είχε “κλείσει” στον ΣΚΑΪ, αλλά μόλις το έμαθαν δημοσιογράφοι και παρουσιαστές του τηλεοπτικού σταθμού του Φαλήρου, αφού πρώτα “στράβωσε” ελαφρώς το στοματάκι τους, στη συνέχεια με ψυχραιμία διεμήνυσαν στον Αλαφούζο να μην κάνει το λάθος να ψωνίσει από το πανέρι. Και εκείνος σκέφτηκε σοβαρά και δεν ψώνισε.

Η Αναστασία, όμως, δεν το έβαλε κάτω. Και, όπως όλα δείχνουν, την βρήκε την άκρη της. Βρήκε την τρύπα για να τρουπώσει. Λίγο πιο πάνω, σε ένα πιο “ανοικτό” μαγαζί από τον καραδεξιό ΣΚΑΪ, στο Mega Channel του Βαγγέλη Μαρινάκη. Όχι ότι ο Μαρινάκης ασχολείται ιδιαίτερα, αλλά φαίνεται να δίνει το τελικό ΟΚ. Το ότι γράφω πως δεν ασχολείται ιδιαίτερα έχει τη δική του ιδιαίτερη και ξεχωριστή σημασία. Με τις δουλειές που έχει τελευταία ο “πρόεδρος” Βαγγέλης, με τα ανοιχτά μέτωπα που έχει με την κυβέρνηση, με τις σκέψεις που κάνει για το πολιτικό του μέλλον και την ενασχόλησή του ξανά με την ποίηση και την στιχουργική, αλλά και με τον Ολυμπιακό που είναι έτοιμος να σηκώσει την ευρωπαϊκή κούπα, η Γιάμαλη είναι εύκολο να περάσει το κατώφλι χωρίς να γίνει μεγάλη – προς το παρόν – φασαρία.

Όταν ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον τελικό του Conferce League, κάποιοι “σφύριξαν” στη Ράνια Τζίμα “τώρα ζήτα από τον Βαγγέλη ότι θες. Τώρα όμως, όχι μετά”. Γιατί στη Ράνια Τζίμα; Μα γιατί, όπως λένε οι πληροφορίες μου, η Ράνια Τζίμα είναι το πρόσωπο που μεσολαβεί για τη μεταγραφή της Αναστασίας Γιάμαλη στο Mega Channel. Σκεφτείτε: Η Ράνια Τζίμα είναι σύζυγος του Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Ο Γαβριήλ Σακκελαρίδης είναι στο μόρφωμα των αποστατών του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή στη Νέα Αριστερά. Της Νέας Αριστεράς, αφανής ηγέτιδα είναι η Έφη Αχτσιόγλου με τον Αλέξη Χαρίτση “μπροστινό”. Η Αναστασία Γιάμαλη έχει εξαιρετικές σχέσεις, από την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ, με την Έφη Αχτσιόγλου. Είχε κατηγορηθεί μάλιστα, ως μη αντικειμενική, την εποχή της εσωκομματικής μάχης για τη διαδοχή στον ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα στην Αχτσιόγλου και στον Κασσελάκη.

Να ξέρετε: Η παρεούλα της Νέας Αριστεράς δεν αφήνει κανένα από τα παιδιά της να πάει χαμένο.

Όμως, ο ρόλος της Ράνιας Τζίμα αρχίζει και τελειώνει στην ολοκλήρωση της μεταγραφής. Στην Αναστασία Γιάμαλη θα δώσουν μία εκπομπή τύπου Ευαγγελάτου, αλλά το Σαββατοκύριακο. Δηλαδή θα της δώσουν απογευματινή ενημερωτική εκπομπή τις ημέρες που δεν θα την βλέπει κανένας. Έχουν μεγάλο ενδιαφέρον οι ατάκες που μου έλεγε δημοσιογράφος του Mega Channel: “Αν έρθει η Γιάμαλη θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι”, “Γιατί το ΣΚ να βλέπω Γιάμαλη και όχι εκπομπή μαγειρικής;” και άλλα ωραία.

Σε κάθε περίπτωση ελάχιστοι πιστεύουν ότι η Αναστασία θα καταφέρει να ανταποκριθεί σε ένα περιβάλλον πολύ πιο ανταγωνιστικό από εκείνο του τοπικού καναλιού. Άλλο πρώτος στο χωριό και άλλο τελευταίος στην πόλη.

Ένα άλλο πουλάκι μου είπε και κάτι ακόμη πιο ενδιαφέρον. Μία παρεούλα που το “παίζει” Αριστερή και που μαζί με τη Ράνια Τζίμα “έψησαν” τον χαρούμενο πρόεδρο Βαγγέλη ότι η Αναστασία Γιάμαλη θα είναι ιδανική για επιθέσεις στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, δρομολογεί και την παρουσία της στα τηλεοπτικά παράθυρα του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του Μεγάλου Καναλιού. Όμως, φαίνεται πως δεν υπάρχει σοβαρός δημοσιογράφος, παλιά καραβάνα του Mega Channel που θα δεχτεί να γίνει “ομόλογος” στα τηλεοπτικά παράθυρα με την Αναστασία Γιάμαλη. Φανταστείτε, ας πούμε, τον Γιάννη Πρετεντέρη να βρίσκεται στο ίδιο τηλεοπτικό πάνελ, ως σχολιαστής από την ίδια θέση, με την Αναστασία Γιάμαλη. Έφυγε, χαιρέτησε, αποχώρησε, συνταξιοδοτήθηκε, αυτοεξορίστηκε.

“Φθηνή η μεταγραφή, αλλά μέχρι εκεί”, που είπε και ένα πουλάκι που κελαηδά χαρούμενα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ