Η ξαφνική κίνηση του Ερντογάν που προκαλεί έντονη ανησυχία

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η ξαφνική κίνηση του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, να υπογράψει νέο διάταγμα για κήρυξη πολέμου και επιστράτευση, με τα τουρκικά ΜΜΕ να αναρωτιούνται αν ετοιμάζεται για κάποια σύγκρουση.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, κυρίως από τον τουρκικό Τύπο, με νέο διάταγμα, ο Ερντογάν, συγκεντρώνει επάνω του όλη την εξουσία και έτσι η επιστράτευση και η κήρυξη πολέμου περνάει στα δικά του χέρια.

Το σχετικό κείμενο δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και αναφέρει ότι ο «Κανονισμός Επιστράτευσης και Κατάστασης Πολέμου» που χρονολογείται από το 1990 καταργήθηκε και αντικαταστάθηκε από τον νέο κανονισμό για «Διαχείριση Επιστράτευσης και Κατάστασης Πολέμου».

Με αυτή την αλλαγή, ο Ταγίπ Ερντογάν θα έχει την εξουσία να ανακηρύξει ο ίδιος επιστράτευση ή πόλεμο, χωρίς να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της Τουρκίας: «Κατάργηση του “Κανονισμού Επιστράτευσης και Κατάστασης Πολέμου” που τέθηκε σε ισχύ με την από 24/5/1990 Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και με αριθμό 90/500 και του επισυναπτόμενου “Κανονισμού Επιστράτευσης και Κατάστασης Πολέμου” με ημερομηνία 4/11/1983 και με αριθμό 2941».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το… απαγορευμένο βίντεο που λαμβάνουν στα κινητά τους επιτελείς του Mega Channel για το παρελθόν της Αναστασίας Γιάμαλη (vid)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Δημοσκόπηση για γέλια για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς – Ποιοι κύκλοι τρομοκρατούνται από την άνοδο Κασσελάκη

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Είδατε,...