Χοντρό άδειασμα από το Μαξίμου στον Άδωνι που πήρε πίσω τις δηλώσεις για τις ασφαλιστικές εισφορές

Συχνό είναι πλέον στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να αδειάζουν τους υπουργούς, οι οποίοι αναγκάζονται να ανασκευάζουν.

Σειρά πήρε ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος πήρε πίσω τις πρωινές του δηλώσεις για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών μέσα στο 2024.

Κάτι που όπως φαίνεται δεν προβλεπόταν στα σχέδια της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα ο υπουργός Εργασίας να έρθει στη δυσάρεστη θέση να ανασκευάσει με «διευκρινιστική δήλωση». Συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σε συνέδριο το πρωί της Παρασκευής είχε αναφέρει ότι «στις αρχές του επόμενου έτους θα μειώσουμε τις εισφορές επιπλέον 1%, τις έχουμε ήδη μειώσει κατά 4% και θέλουμε να φτάσουμε μείωση 5% των εισφορών. Δουλεύουμε πάνω σε ένα σχέδιο, το οποίο θα μας δώσει περισσότερο δημοσιονομικό χώρο για να κινηθούμε πιο γρήγορα στο μέλλον προς την κατεύθυνση αυτή».

Το μεσημέρι της Παρασκευής αναγκάστηκε να πάρει πίσω τις υποσχέσεις του, λέγοντας ότι «ο προγραμματισμός περιλαμβάνει αυτό να γίνει σε δύο δόσεις κατά 0,50% το 2025 και κατά 0,50% το 2027, καθώς ο δημοσιονομικός χώρος δεν επιτρέπει μείωση από το 2024 ένεκα και των ιδιαίτερων συνθηκών λόγω των φυσικών καταστροφών».

Το κλίμα άλλωστε για τον Άδωνι Γεωργιάδη δεν είναι και το καλύτερο δυνατό, καθώς το δημοσίευμα των New York Times έχει πάρει διαστάσεις.

Η «διευκρινιστική δήλωση» που μοίρασε ο υπουργός Εργασίας

«Την περασμένη τετραετία μειώσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές κατά 4,4 ποσοστιαίες μονάδες, γεγονός που είχε σημαντική συμβολή στην αύξηση της απασχόλησης κατά σχεδόν 300.000 άτομα και στη μείωση του ποσοστού ανεργίας από 16,9% τον Ιούλιο του 2019 σε 10,8% τον Ιούλιο του 2023. Στο πρόγραμμα της Ν.Δ. προβλέπεται μείωση μιας επιπλέον ποσοστιαίας μονάδας, κάτι που θα συνδράμει στην επιπλέον αύξηση της απασχόλησης αλλά και στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων, καθώς οι μειώσεις αφορούν τόσο στις εργοδοτικές όσο και στις εργατικές εισφορές. Ο προγραμματισμός περιλαμβάνει αυτό να γίνει σε δύο δόσεις κατά 0,50% το 2025 και κατά 0,50% το 2027, καθώς ο δημοσιονομικός χώρος δεν επιτρέπει μείωση από το 2024 ένεκα και των ιδιαίτερων συνθηκών λόγω των φυσικών καταστροφών».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ