Χαμός στην Βουλή για το έγκλημα στα Τέμπη

Χαμός στη Βουλή, έναν χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να επιρρίπτουν δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση για συγκάλυψη των ευθυνών πολιτικών προσώπων.

«Η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού αναζητεί την αλήθεια και τη δικαιοσύνη και η κυβέρνηση υιοθετεί τη λογική της συγκάλυψης», είπε ο Μιχάλης Κατρίνης και διαβεβαίωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα αποκαλύπτει τις πρακτικές συγκάλυψης, μιας κυβέρνησης που βαυκαλίζεται, αλλά δεν εξασφαλίζει το κράτος δικαίου.

Να μην ξεχαστεί το έγκλημα ζήτησε με αφορμή την τραγική επέτειο ο Χρήστος Κατσώτης από το ΚΚΕ, καλώντας τους πολίτες να δώσουν το παρών στην αυριανή πανελλαδική απεργία κατά των κυβερνήσεων που ευθύνονται για τους χαμηλούς μισθούς και οδηγούν σε εγκλήματα όπως αυτό των Τεμπών.

Τη θέση ότι η ΝΔ όχι μόνο δεν έκανε το καθήκον της, αλλά κάλυψε και τον κ. Τερεζάκη, κρατώντας τον θέση του, διατύπωσε από τη Νίκη ο Νίκος Βρεττός.

Στη σφοδρή κριτική της αντιπολίτευσης επιχείρησε να απαντήσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης λέγοντας ότι οι οικογένειες έχουν το δικαίωμα να διεκδικούν και να είναι καχύποπτοι και να θέλουν διερεύνηση και στο κομμάτι της δικαιοσύνης και των πολιτικών ευθυνών ωστόσο αυτό το δικαίωμα δεν θα πρέπει η αντιπολίτευση να το καπηλευθεί.

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης στην εξεταστική κλήθηκαν 37 μάρτυρες, ενώ ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής κατέθετε επί 8,5 ώρες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ