Ερντογάν ετών 70

Τα 70 του χρόνια συμπληρώνει ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το γεγονός δεν αφήνει αδιάφορα τα γερμανικά ΜΜΕ.

Το δεύτερο δημόσιο κανάλι (ZDF) δημοσίευσε εκτενές άρθρο στην ιστοσελίδα του, όπου ανάμεσα σε άλλα διαπιστώνει:

«Τα πάντα συγκεντρώνονται στο πρόσωπο του Ερντογάν, τον οποίο τιμούν οι υποστηρικτές του ως έναν ισχυρό ηγέτη που έχει καταστήσει και πάλι την Τουρκία παράγοντα ισχύος στην περιοχή και στον κόσμο. Σχεδόν κανείς άλλος δεν ξέρει πώς να απευθύνεται στον κόσμο και να τον κινητοποιεί, όπως ο Ερντογάν. Αλλά και κανένας άλλος δεν έχει πολώσει τον τουρκικό λαό τόσο πολύ, όσο ο αυταρχικός Ερντογάν».

Ο επόμενος στόχος του Ερντογάν

«Ο επόμενος στόχος του Ερντογάν είναι οι τοπικές εκλογές στα τέλη Μαρτίου. Και πάνω απ’ όλα η Κωνσταντινούπολη με τα 16 εκατομμύρια κατοίκους. Το γεγονός ότι το κόμμα του ΑΚP έχασε αυτό το οικονομικό και διοικητικό κέντρο εξουσίας πριν από τέσσερα χρόνια από τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης Εκρέμ Ιμάμογλου ήταν ταπεινωτικό για τον Ερντογάν. Θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του ώστε ότι ο υποψήφιός του Μουράτ Κουρούμ να ανακτήσει αυτό το προπύργιο. Τότε και η Κωνσταντινούπολη θα ήταν και πάλι υπό έλεγχο και θα υπήρχε σχετική ειρήνη για τέσσερα χρόνια. Διότι εκλογές θα ξαναγίνουν το 2028, χρονιά που έχει ορίσει ο Ερντογάν για την πολιτική του συνταξιοδότηση».

ΠΗΓΗdw.com

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ