Φόβος ότι ο πόλεμος μπορεί να επεκταθεί σε νέα μέτωπα

Τελεσίγραφο στον ΟΗΕ να οργανώσει την εκκένωση 1.1 εκατ. Παλαιστινίων από τη Βόρεια Γάζα έδωσαν οι Ισραηλινοί, σε μία ένδειξη ότι η χερσαία επέμβαση είναι στα σκαριά.

Από την πλευρά της η Χαμάς κάλεσε τους Παλαιστίνιους να μείνουν στα σπίτια τους λέγοντας πως το Ισραήλ «έχει ψευδαισθήσεις» αν νομίζει ότι θα εκκενωθεί η περιοχή. Οι άμαχοι στη Γάζα είναι τρομοκρατημένοι, προσπαθώντας να καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν μετά την εντολή εκκένωσης του Ισραήλ.

Πλοίο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού εστάλη στην Ανατολική Μεσόγειο και πιθανότατα θα σταθμεύσει κοντά στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου.

Ο αναπληρωτής αρχηγός της Χεζμπολάχ δήλωσε ότι η ένοπλη ομάδα είναι «έτοιμη» και θα «συμβάλει» στις αντιπαραθέσεις εναντίον του Ισραήλ σύμφωνα με το δικό της σχέδιο.

Ο Σεΐχης Ναΐμ Κασέμ είπε επίσης ότι οι μεγάλες δυνάμεις, οι αραβικές χώρες και τα Ηνωμένα Έθνη είπαν «άμεσα και έμμεσα» στη Χεζμπολάχ «να μην παρεμβαίνει» στις συνεχιζόμενες μάχες μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Ιράν: Η μάχη κατά του Ισραήλ μπορεί να επεκταθεί σε «νέα μέτωπα»

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν προειδοποίησε εκ νέου την Παρασκευή ότι εάν δεν σταματήσουν αμέσως οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζα, η βία μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα μέρη της Μέσης Ανατολής.

«Είναι αστείο που σε μια εποχή που η Αμερική καλεί τα μέρη σε αυτοσυγκράτηση, επιτρέπει στους εγκληματίες της ψεύτικης σιωνιστικής οντότητας να σκοτώνουν γυναίκες, παιδιά και πολίτες στη Γάζα», είπε ο Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν σε δηλώσεις του από την Βηρυτό.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...