Φωτιά στον Έβρο: Μήνυμα 112 για εκκενώσεις οικισμών μετά τις νέες αναζωπυρώσεις

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στον Έβρο, όπου μαίνεται για 12η ημέρα η μεγάλη πυρκαγιά, η οποία έχει κατακάψει περισσότερα από 800.000 στρέμματα.

Μήνυμα από το 112 εστάλη μετά το μεσημέρι, σήμερα Τετάρτη, για εκκένωση των οικισμών Σιδηρώ και Γιαννούλη.

Όσοι βρίσκονται στην περιοχή Γιαννούλη καλούνται να απομακρυνθούν προς Σουφλί, ενώ οι κάτοικοι του οικισμού Σιδηρώ, καλούνται να εκκενώσουν προς Μέγα Δέρειο.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής είναι αντιμέτωπες με πολλές αναζωπυρώσεις, οι μεγαλύτερες από τις οποίες σημειώθηκαν στην περιοχή της Κοτρωνιάς, περιμετρικά του οικισμού σύμφωνα με την ΕΡΤ, με τους άνεμους στην περιοχή να έχουν ενισχυθεί σε σύγκριση με τις προηγούμενες ώρες.

Οι επιχειρήσεις κατάσβεσης επικεντρώνονται στα ενεργά μέτωπα στις περιοχές της Λεπτοκαρυάς και ειδικότερα στη θέση Μεγάλο Ρέμα και στην Κοτρωνιά.

Το έργο της κατάσβεσης παρά τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις τις τελευταίες ώρες καθίσταται ακόμη δυσκολότερο κυρίως στο πύρινο μέτωπο της Κοτρωνιάς, καθώς η αλλαγή στην κατεύθυνση των ανέμων σε νοτιάδες, από βορειοανατολικούς που έπνεαν τις προηγούμενες ημέρες, σήμερα σπρώχνει τη φωτιά, με την πορεία της να μοιάζει ανεξέλεγκτη.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της περασμένης νύχτας για να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις. Χθες Τρίτη, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, σημειώθηκε μια μεγάλη αναζωπύρωση στην Κοτρωνιά, με αποτέλεσμα να σταλεί μήνυμα από το 112 σε όσους βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην περιοχή με την οδηγία να κατευθυνθούν προς Γιαννούλη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ