Φρέντι Μπελέρης: Απορρίφθηκε η έφεση του – Παραμένει κρατούμενος

Στη φυλακή θα παραμείνει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Χιμάρας, Φρέντι Μπελέρη, καθώς απορρίφθηκε η αίτηση που κατέθεσε για αποφυλάκιση. Συγκεκριμένα, είχε ζητήσει να αντικατασταθεί η προφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους, κάτι που απορρίφθηκε ξανά από το ειδικό δικαστήριο κατά της Διαφθοράς.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν και ο Έλληνας πρέσβης στην Αλβανία και οι Έλληνες δικηγόροι, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συνέδριο στα Τίρανα για την υπόθεση Μπελέρη.

Η αλβανική δικαιοσύνη παραμένει ανένδοτη και δεν επέτρεψε τη μεταβολή του μέτρου της προφυλάκισης, θεωρώντας ότι ο Μπελέρη εγκυμονεί κινδύνους να διαφύγει από τη χώρα.

Σε κρίση οι διμερείς σχέσεις

Συνάντηση με τον Φρέντι Μπελέρη στις φυλακές Δυρραχίου είχε την Παρασκευή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, στέλνοντάς ένα ηχηρό μήνυμα προς την Αλβανία, πως η κατάσταση αυτή σκιάζει σοβαρά τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.

Αναλυτικότερα ο Οικονόμου αναφέρει: Συναντήθηκα, σήμερα, στις φυλακές Δυρραχίου, παρουσία της Πρέσβεώς μας στην Αλβανία, κ. Κωνσταντίνας Καμίτση, με τον εκλεγμένο Δήμαρχο Χειμάρρας, μέλος της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Αλβανίας, Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος για περισσότερους από τέσσερις μήνες.

Για την Ελλάδα η υπόθεση αυτή ήταν εξαρχής και παραμένει εξαιρετικά σοβαρή. Ο σεβασμός των αρχών του κράτους δικαίου και των πολιτικών δικαιωμάτων αποτελούν κομβικές ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

Η θέση της Ελλάδας είναι ότι στην περίπτωση του Μπελέρη δεν λαμβάνονται υπόψη οι αρχές του κράτους δικαίου, του τεκμηρίου της αθωότητας και του σεβασμού των πολιτικών δικαιωμάτων.

Η αλβανική πλευρά οφείλει άμεσα να επιτρέψει την ορκωμοσία του Μπελέρη ως Δημάρχου, σεβόμενη την ετυμηγορία των πολιτών στις πρόσφατες εκλογές.

Η παράταση της σημερινής κατάστασης σκιάζει σοβαρά τις διμερείς μας σχέσεις και δεν συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...