Φουντώνει ο «πόλεμος» στον ΣΥΡΙΖΑ – Η επιστροφή Κασσελάκη και η συνεδρίαση του Εκτελεστικού

Φουντώνει ο «πόλεμος» στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις διαγραφές Κασσελάκη των Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα, το βράδυ της Τρίτης.

Η ηγεσία επανέλαβε και χθες το μήνυμα ότι συμπεριφορές «δημόσιας υπονόμευσης» του προέδρου δεν γίνονται πλέον ανεκτές, δείχνοντας ότι είναι αποφασισμένη να μην κάνει πίσω.

Παράλληλα πληθαίνουν οι φωνές για «αυτοσυγκράτηση», ενδεικτική ήταν η τοποθέτηση της Δ’ Αντιπροέδρου της Βουλής Όλγα Γεροβασίλη η οποία σημείωσε πως «ξεπεράστηκαν τα όρια κριτικής στον νέο πρόεδρο από τη μια πλευρά».

Την δήλωσή της επικαλέστηκαν, και πηγές της Κουμουνδούρου στην άτυπη ενημέρωσή τους με το μήνυμα ότι ο πρόεδρος δε θα ανεχτεί υπονομευτικές συμπεριφορές και πως η αμφισβήτηση δεν είναι στον πρόεδρο αλλά στην διαδικασία εκλογής από την βάση και στο αποτέλεσμα της δημοκρατικής εκλογικής διαδικασίας.

Χθες το πρωί οι Φίλης, Σκουρλέτης και Βίτσας σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις μετά την ανακοίνωση Κασσελάκη ότι παραπέμπονται τοποθετήθηκαν περαιτερω για τις διαγραφές με οξείες αιχμές κατά του προέδρου αλλά και του Αλέξη Τσίπρα. Σε ό,τι αφορά τον τελευταίο οι Σκουρλέτης και Φίλης ζήτησαν πάντως να παρέμβει προκειμένου να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Σε άλλο πνεύμα, μια παρέμβαση Τσίπρα έκριναν ως αναγκαία και πρόσωπα όπως ο Διονύσης Τεμπονέρας και ο Χρήστος Γιαννούλης.

Για τα βήματα της πειθαρχικής διαδικασίας ενημέρωσε δημόσια ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας Αντώνης Κοτσακάς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επιστρέφει από τις ΗΠΑ την Πέμπτη, μέρα κατά την οποία έχει συγκαλέσει το Εκτελεστικό Γραφείο προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι, αν και μέχρι σήμερα θεωρούνταν ότι εκκρεμεί η σύσταση ενός άτυπου οργάνου περί τον πρόεδρο, του «πρωινού καφέ», αίφνης χθες το απόγευμα ανακοινώθηκε ότι την Πέμπτη θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο, ένας πιο θεσμικός «πρωινός καφές» με την δομή που είχε ορίσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Εκτός από τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, τους δύο Γραμματείς Ράνια Σβίγκου και Γιώργο Βασιλειάδη, που μετέχουν ex officio, στο όργανο μετέχουν η Γραμματέας της ΚΟ Θεοδώρα Τζάκρη, η εκπρόσωπος Τύπου Δώρα Αυγέρη, τρία μέλη της ΠΓ από την προηγούμενη σύνθεση (είχαν αναδειχθεί στις πρώτες θέσεις της ΚΕ), δηλαδή η Έφη Αχτσιόγλου, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και η Ρένα Δούρου, ενώ χωρίς δικαίωμα ψήφου το «παρών» θα δώσει και ο επικεφαλής της ΚΟ Σωκράτης Φάμελλος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...