Φάμελλος σε κυβέρνηση: «Θέλετε διαχείριση των δασών από ιδιώτες;»

Την ανάγκη να υπάρξει μία «ορθή και σοβαρή τοποθέτηση για το μέλλον της χώρας και του περιβάλλοντος» επισήμανε στη δευτερολογία του ο μεταβατικός πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Σ. Φάμελλος χαρακτήρισε πυροτέχνημα τόσο τη δημιουργία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης, καθώς πρόκειται για υπουργείο «χωρίς οργανόγραμμα».

Σε σχέση με τους δασοπυροσβέστες, τόνισε ότι υπάρχουν 3.500 κενές οργανικές θέσεις και θύμισε πως όταν διεκδικούσαν μονιμοποίησε οι συμβασιούχοι, τότε η κυβέρνηση τους αντιμετώπισε στο Μαρούσι με «Αύρες» και ΜΑΤ. «Θέλετε διαχείριση των δασών από ιδιώτες;» ρώτησε την πλειοψηφία με αφορμή τις δηλώσεις Σκυλακάκη και κατέληξε λέγοντας σχετικά με το νομοσχέδιο για τους απόδημους πως η κυβέρνηση τους αντιμετωπίζει με όρους ψηφοθηρίας και σαν κουκιά.

Ο Σωκράτης Φάμελλος κατά την πρωτολογουία του στηλίτευσε το επιτελικό αλαλούμ που επικρατεί εδώ και μία βδομάδα με τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει ανά την επικράτεια.

«Τις τελευταίες ημέρες ζούμε τραγικά γεγονότα» είπε σε σχέση με τις φωτιές σε Ρόδο, Αττική, Αχαΐα, Κάρυστο, Κέρκυρα. Κάλεσε δε τον κ. Μητσοτάκη να μη χρησιμοποιεί την κλιματική κρίση ως βολική δικαιολογία, ζητώντας πλήρη ενεργοποίηση της δημόσιας πολιτικής πρόληψης των δασικών πυρκαγιών του 2019, την ενίσχυση της δασικής υπηρεσίας και της πυροσβεστικής, αλλά και καλύτερο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων και εφαρμογή των πορισμάτων της επιτροπής Goldammer.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο, τόνισε πως η κυβέρνηση επέλεξε να φέρει πρώτη τη συγκεκριμένη ρύθμιση για επικοινωνιακούς ψηφοθηρικούς λόγους, επικρίνοντας τις φαστ-τρακ διαδικασίες.

«Εμείς έχουμε σταθερή θέση για την ψήφο των αποδήμων» είπε, επισημαίνοντας τις δύο τροπολογίες που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για το κλειστό σύστημα εκπροσώπησης και τη διευκόλυνση της ψήφου των εποχιακών εργαζόμενων.

Τέλος, κάλεσε τον κ. Τασούλα να λύσει επιτέλους το χωροταξικό ζήτημα σε σχέση με την Κ.Ο. της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ έκανε ειδική μνεία στα εθνικά, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της επανέναρξης του διαλόγου με την Τουρκία, ο οποίος όμως πρέπει να είναι συγκροτημένος, με ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές για την κυριαρχία και την άμυνα της χώρας και σαφή οδικό χάρτη για οριοθέτηση ΑΟΖ/ Υφαλοκρηπίδας στη Χάγη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ