Φάμελλος από ΔΕΘ: Ντόμινο ανασφάλειας – Απαιτείται αλλαγή πολιτικής

Οι πολλαπλές κρίσεις του φετινού καλοκαιριού δημιούργησαν ένα σοβαρό θέμα ασφάλειας και αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα δεν ήταν έτοιμη, δήλωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, ενώ επεσήμανε ότι χρειάζεται ισχυρή πολιτεία με σχεδιασμό που θα στηρίζεται στην επιστήμη και στην πρόληψη.

«Είναι θέμα πολιτικής βούλησης» τόνισε κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν έχουμε δει μια συγγνώμη, μια αυτοκριτική». «Είναι εξοργιστικό ότι προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν φταίνε» επεσήμανε, ενώ τόνισε ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση.

Αναφερόμενος στις πλημμύρες στη Θεσσαλία, έκανε λόγο για «ιδιαίτερα ακραίο καιρικό φαινόμενο» και μια τραγική εξέλιξη. «Σήμερα η κρίση πολιτικής προστασίας στη Θεσσαλία συνεχίζεται» είπε.

Επεσήμανε, δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει τη συμπαράστασή του στους πληγέντες, στηρίζοντάς τους με δράσεις αλληλεγγύης. Όπως τόνισε, πρέπει να γίνει ό,τι είναι εφικτό για να επιλυθούν τα ζητήματα, αλλά και για να μην συμβεί ξανά τέτοια καταστροφή.

Ο κ. Φάμελλος υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητεί τα έγγραφα που έχει αποστείλει ο πρωθυπουργός στην Κομισιόν για τη χρηματοδότηση από την Ε.Ε., ενώ κατέθεσε αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

Κατηγόρησε επίσης τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «είναι αλλεργικός στην κριτική» και δέσμευσε το Σαββατοκύριακο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ, σημειώνοντας ότι υπήρχαν μέρες μέσα στην εβδομάδα για να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη.

Ως προς τις εκλογές για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε σε συμμετοχή, σημειώνοντας ότι χρειάζεται μια δυναμική αντιπολίτευση.

Για τη Θεσσαλονίκη, είπε ότι κανένα έργο δεν έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ