Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στο «μαγαζί» του Χατζηνικολάου από τον Πάνο Σκουρλέτη και νέα βρόμικη επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη

Σε αυτή τη δήλωση προέβη ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Real FM και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου. Την έντονη δυσφορία των συνιστωσών εξέφρασε ο Πάνος Σκουρλέτης, αναφορικά με τις εκπαραθυρώσεις που έγιναν χθες στον Θανάση Θεοχαρόπουλο και τον Στέργιο Καλπάκη, καθώς οι οποίοι δεν είχαν καν ενημερωθεί ότι επρόκειτο να παυθούν από τα καθήκοντά τους και το έμαθαν από δελτία τύπου του κόμματος.

Ήδη από τις πρώτες 3 ημέρες της εκλογής του ο Στέφανος Κασσελάκης επιδεικνύει ηγεμονικά χαρακτηριστικά, απορρίπτοντας εντελώς τις συλλογικές διαδικασίες που παραδοσιακά είχε ο ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που ούτε ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε καταφέρει να κάνει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η επικείμενη σύγκρουση είναι κοντά, ίσως νωρίτερα και από το συνέδριο του Νοεμβρίου.

Η δήλωση Σκουρλέτη

Πάνος Σκουρλέτης: «Ένα κόμμα -τουλάχιστον όπως ήταν μέχρι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ- δεν λειτουργεί μόνο με τον πρόεδρο, έχει διαδικασίες, καταστατικό -ήδη αυτά καταπατηθήκανε προχθές. Δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία αυτού του χώρου, δια του δελτίου τύπου να ανακοινώνεται η αντικατάσταση του εκπροσώπου τύπου. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει».

Νίκος Χατζηνικολάου: «Έπρεπε να συζητηθεί λέτε στα όργανα;»

Πάνος Σκουρλέτης: «Όχι έπρεπε, επιβάλλεται από το καταστατικό».

Νίκος Χατζηνικολάου: «Ο Αλέξης Τσίπρας συζητούσε στην πολιτική γραμματεία για τα πρόσωπα;»

Πάνος Σκουρλέτης: «Πάντοτε».

Νίκος Χατζηνικολάου: «Ο Κασσελάκης λειτούργησε δηλαδή αρχηγικά λέτε, όχι συλλογικά».

Πάνος Σκουρλέτης: «Αντικαταστατικά θα έλεγα εγώ πρώτα απ’ όλα. Έξω από τους κανόνες μας. Προφανώς, ίσως να μην τους γνωρίζει, αλλά ποιοι τον συμβουλεύουν; Εγώ καταλαβαίνω ότι δεν γνωρίζει πολλά. Μπορεί να έχει μια αντίληψη διαχείρισης του κόμματος, όπως ένας CEO μιας ανώνυμης εταιρείας. Αλλά δεν ταυτίζεται -φαντάζομαι το καταλαβαίνεται αυτό- ότι άλλο είναι ένα κόμμα δημοκρατικό, που είναι μια εθελοντική ένωση προσώπων σε κάποιες αρχές, κι άλλο είναι μια ανώνυμη εταιρεία».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ