Τσίπρας: «Μπορεί να δώσει άλλες απαντήσεις στον κόσμο ο κ. Κασσελάκης»

Τη στήριξή του στον Στέφανο Κασσελάκη για να αναλάβει τα ηνία του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ουσιαστικά ο Γιώργος Τσίπρας.

«Ο πρώτος γύρος των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα μεγάλο γεγονός, ήταν η πρώτη μεγάλη αντικυβερνητική κινητοποίηση απέναντι στη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη», δήλωσε αρχικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι «ήθελε ο κόσμος να δώσει ένα μήνυμα».

Σημείωσε ότι ο κόσμος που προσήλθε στις εσωκομματικές κάλπες ήταν από όλες τις ηλικίες, ενώ για την επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη είπε: «Ήταν συνέχεια του φαινομένου που είδαμε στις εκλογές. Όποιος δεν το βλέπει είναι τυφλός. Δεν χάσαμε απλώς, καταρρεύσαμε. Βγήκε μια τσαντίλα, ένας θυμός του κόσμου».

Πρόσθεσε ότι η συνέχεια αυτού του φαινομένου είναι αυτό που βλέπουμε τώρα με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος μπορεί να εκφράσει αυτό που θέλει ο κόσμος.

Ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει ενωμένος, απάντησε ότι το κόμμα μπορεί να είναι ενωμένο, ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί δημοκρατικά, έχει δομές και στελέχη, και με βάση τις νέες προτάσεις μπορεί να αλλάξει.

 Αυτό θέλει ο κόσμος, γι’ αυτό ψήφισε τον κ. Κασσελάκη, είπε.

Για Αχτσιόγλου: Μεγαλύτερη προσοχή, ο κόσμος έχει κριτήριο

Αναφορικά με τη δήλωση Αχτσιόγλου μετά το αποτέλεσμα της Κυριακής, τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή και πως ο κόσμος έχει κριτήριο.

«Κάτι δείχνει όλη αυτή η κατάσταση που διαμορφώθηκε, δεν μπορεί να κάνουμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα, θέλει ένα άλλο κόμμα ο κόσμος, και άλλα πρόσωπα, αλλά κυρίως άλλο κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται να ξαναγίνει αυτό που ήταν, σε πολύ καλύτερες βάσεις, με άλλα χαρακτηριστικά».

Για τον κ. Κασσελάκη είπε «το θέλει η καρδούλα του να γίνει κάτι άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλει να ξαναδιεκδικήσει την εξουσία. Έχει ικανότητα».

Σε ερώτηση αν ο κ. Κασσελάκης έχει θέσεις απάντησε ότι «θέσεις έχει ο ΣΥΡΙΖΑ γενικά ως κόμμα, και ο Στέφανος τις αποδέχεται, αλλά πολλά πράγματα πρέπει να αλλάξουν, πρέπει να εκφραστεί η κοινωνία».

Ερωτηθείς για το δήλωση του κ. Κασσελάκη για «ξεδόντιασμα» των θεσμών ο κ. Τσίπρας σχολίασε: «Δεν είπε κανείς να ξεδοντιάσει τους θεσμούς, όμως υπάρχει πρόβλημα με τη δικαιοσύνη και πολλά πρέπει να αλλάξουν, κανείς δεν είναι ικανοποιημένος».

Και συνέχισε: «Μην τα τσουβαλιάζουμε όλα. Προβλήματα υπάρχουν, πρέπει να αλλάξουν πολλά στους αρμούς της εξουσίας, να ικανοποιούν τις ανάγκες του κόσμου. Στη διάρκεια της θητείας μου είχα την ευκαιρία να μιλήσω με ανθρώπους που ήταν στο εξωτερικό. Δεν θέλω να σας πω τι λέγανε, για πράγματα που συμβαίνουν στη χώρα και εμείς κάνουμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα».

«Δεν είναι ο τρόπος ομιλίας που είναι λίγο επιθετικός, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στη χώρα χρειάζονται παρεμβάσεις» συμπλήρωσε.

«Καθόλου δεν λείπει ο Αλέξης Τσίπρας»

Σε ερώτηση αν λείπει ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Καθόλου δεν λείπει ο Αλέξης, δεν είναι πια αρχηγός τουλάχιστον για το ορατό μέλλον, είναι παρών, δεν είναι αποστράτευση αυτή, κι ελπίζω να παίξει περισσότερο ρόλο στο μέλλον. Νομίζω ότι είναι βέβαιο ότι θα ζητήσει τη βοήθειά του ο Στέφανος Κασσελάκης».

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι θα ήταν πολύ καλύτερο αν ήταν βουλευτής ο κ. Κασσαλέκης αλλά πρόσθεσε αυτό δεν είναι κριτήριο.

«Μπορεί να δώσει άλλες απαντήσεις στον κόσμο ο κ. Κασσελάκης. Το κόμμα θα πάει προς δύο κατευθύνσεις, προς μια πιο μαχητική αντιπολίτευση και να αγκαλιάσει περισσότερο κόσμο, αυτό που λέμε πολιτικά προς το κέντρο».

Τέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Τσίπρας είπε: «Είχε μαγαζιά και έχει μαγαζιά ο ΣΥΡΙΖΑ, όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας, πολλοί από αυτούς που στηρίζουν την Έφη Αχτσιόγλου ανήκουν σε αυτά τα μαγαζιά».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ