Τρόμος στη μεσαία τάξη μετά τις αποκαλύψεις Καντρούγκαλου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να την τσακίσει ξανά – Αντίδραση πανικού από το Τσίπρα

Τρόμαξε η μεσαία τάξη μετά τις δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου για επαναφορά κρατήσεων στο 20% του ετήσιου εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών από τoν ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει «χιονοστιβάδα» αντιδράσεων.

Το σενάριο φοροεπιδρομής, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, ξύπνησε μνήμες από την τετραετία 2015-2019 όταν η μεσαία τάξη, με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κλήθηκε να σηκώσει στους ώμους της, με τα εισοδήματά της, το βάρος των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας.

Στην Κουμουνδούρου πάγωσαν με τις δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου και ο Αλέξης Τσίπρας έκανε παρέμβαση σχετικά με τις δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό που αναφέρθηκε στις θέσεις και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τσακαλώτος: Καμιά νέα ασφαλιστική εισφορά στη μεσαία τάξη από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εκλήθη εσπευσμένα μέσω facebook να περιορίσει το σάλο που προκάλεσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Στην ανάρτησή του αναφέρει ότι έχει εργαστεί προσωπικά και αναλυτικά για το Πρόγραμμα – Συμβόλαιο Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε όλα τα στάδια διαμόρφωσής του.

«Αυτό είναι πέρα και πάνω από οποιεσδήποτε προσωπικές απόψεις και είναι απόλυτα δεσμευτικό της πολιτικής που θα εφαρμόσουμε. Κανένας νέος φόρος και καμία νέα ασφαλιστική εισφορά στη μεσαία τάξη, στους ελεύθερους επαγγελματίες, στους αυτοαπασχολούμενους», επισημαίνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μπαράζ ανακοινώσεων κατά Κατρούγκαλου από εκπροσώπους της αγοράς


Μόλις έγιναν γνωστές οι δηλώσεις του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιου βουλευτή Γιώργου Κατρούγκαλου, ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι, μηχανικοί, δικηγόροι και εκπρόσωποι της αγοράς εξέδωσαν ανακοινώσεις ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα δεχθούν να δημευθούν ξανά τα εισοδήματά τους, αφού ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα τους οδηγούσε σε αφανισμό.
Μπαράζ ανακοινώσεων υπήρξε από το Οικονομικό Επιμελητήριο, το ΤΕΕ, το ΕΒΕΑ, τον ΔΣΑ, τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών.
Σφοδρή ήταν και η αντίδραση της κυβέρνησης με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να υποστηρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κρυφή ατζέντα και ετοιμάζεται για φορο-επιδρομή.

Μετά το σάλο ο Κατρούγκαλος έσπευσε να «μαζέψει» τα περί αύξησης εισφορών


Σημειώνεται πως μετά το σάλο που προκάλεσε με τις δηλώσεις του, ο Γιώργος Κατρούγκαλος έκανε όπισθεν ολοταχώς και με ανάρτησή του στα social media υποστήριξε πως όσα είπε σε τηλεοπτικό πάνελ το βράδυ της Τετάρτης ήταν προσωπικές του απόψεις και όχι από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα πυρά από την αγορά για το ενδεχόμενο νέας φοροεπιδρομής από τον ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν κατά ριπάς.

Αντίδραση πανικού από τον Τσίπρα

Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε επέλεξε να δώσει σε ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να πείσει ότι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «δεν υπάρχει καμία αύξηση εισφορών» και κάνει λόγο για fake news.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής απαντώντας στην επίθεση του Μεγάρου Μαξίμου, διαψεύδει το σχέδιο επιβαρύνσεων, και, ταυτόχρονα, εμμέσως πλην σαφώς «αδειάζει» δημοσίως και όσους διακινούν τέτοιου είδους σενάρια. Τη συζήτηση άνοιξε ο πρώην υπουργός επί ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος με δηλώσεις του και έριξε νερό στο μύλο της ΝΔ για τα περί κρυφού προγράμματος και επαναφοράς του συντελεστή ασφαλιστικών κρατήσεων των ελεύθερων επαγγελματιών στο 20%.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής η αντιπολίτευσης, προβλέπει ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα δουν αλλαγές στη ζωή τους. Αλλά οι αλλαγές θα είναι θετικές. Εξηγεί “από την αύξηση του αφορολογήτου ορίου στα 10.000 ευρώ, από τη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, από τη μείωση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης – που θα μειώσει τις τιμές- και από τη ρύθμιση χρεών, αναστολή πλειστηριασμών”. “Είμαι απόλυτα κάθετος σε αυτό”, αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει πως “το πρόγραμμά μας είναι αναρτημένο εδώ και είκοσι ημέρες, είναι 50 σελίδες, μέχρι και την τελευταία λέξη. “Είναι πιστεύω λαθροθηρία μεγάλη και unfair, λίγες ώρες πριν τις εκλογές, με fake news, να πάμε να κερδίσουμε ψήφους.

Ζητά μάλιστα να κυβερνήσει με το δικό το πρόγραμμα, καθώς όπως σημειώνει “ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε στις δύσκολες στιγμές. Όχι, με το πρόγραμμά του, αλλά με τα πρέπει. Είχε την υποχρέωση και την τρόικα πάνω από το κεφάλι του”. Για αυτό και τώρα, όπως επισημαίνει, ζητάμε την πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε με βάση το πρόγραμμά μας. Και το πρόγραμμά μας είναι πάρα πολύ σαφές.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ