«Τραγωδία», σταμάτησε ο χρόνος – Πολιτικά καμένο χαρτί η Έφη Αχτσιόγλου

Η Πυθία σχολιάζει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Τη νύχτα που η Έφη Αχτσιόγλου συνετρίβη από τον Στέφανο Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τότε που ύψωσε την αριστερή γροθιά, επειδή με το δεξί χέρι υπέγραφε τα αίσχη κατά των εργαζόμενων, ο χρόνος σταμάτησε για την ίδια.

Ενώ είχε λάβει διαβεβαιώσεις ότι θα είναι η επόμενη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το είχε πιστέψει, τελικά ξύπνησε από το όνειρο της θερινής νυκτός και έζησε τον εφιάλτη στην πραγματική ζωή. Δεν έγινε πρόεδρος. “Κατέρρευσε”, αρνήθηκε τις ελκυστικές προσφορές του νέου προέδρου του κόμματος με δικαιολογία την “κούραση”. Έδειξε τις προθέσεις της. Δεν θα βοηθούσε το κόμμα. Όλα ήταν δρομολογημένα από χρόνια, αλλά ο Στέφανος Κασσελάκης χάλασε τη μανέστρα. Η Έφη Αχτσιόγλου επανήλθε στην Κεντρική Επιτροπή και χθες σε μία σύσκεψη μεταξύ φίλων, για την οποία η κοινωνία αδιαφορεί.

Η διαπλοκή και τα συμφέροντα που την στήριξαν, οι θύλακες πρεσβειών, πιέζουν ώστε να παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει ζημιά. Η ίδια δεν μπορεί. Ήθελε να είναι αρχηγός. Πετάει το πολιτικό της μέλλον. Θα την εγκαταλείψουν και τα στηρίγματά της.

Τελικά, αντί για αρχηγός θα γίνει το “καμένο χαρτί” του πολιτικού συστήματος. Μία θλιβερή ανάμνηση, ένα όνειδος στη συλλογική μνήμη και συνείδηση του δημοκρατικού κόσμου.

Καλό ταξίδι Έφη και να μας γράφεις!

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ