Το 80% των Ισραηλινών λέει ότι ο Νετανιάχου πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για την φονική επίθεση της Χαμάς

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ισραηλινών πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου πρέπει να αποδεχθεί δημόσια την ευθύνη για τις τεράστιες αμυντικές αποτυχίες που οδήγησαν στην φονική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας Maariv.

Οι αρχηγοί του στρατού και της μυστικής υπηρεσίας Shin Bet έχουν ήδη αναλάβει αυτήν την ευθύνη, όπως και οι υπουργοί Άμυνας και Οικονομικών, σημειώνει η ισραηλινή εφημερίδα.

«Το 80% των Ισραηλινών λέει ότι ο Νετανιάχου πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμά τους, συμπεριλαμβανομένου και του 69% όσων ψήφισαν υπέρ του κόμματος Λικούντ του πρωθυπουργού στις περσινές εκλογές, σύμφωνα με την έρευνα. Μόλις το 8% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι Νετανιάχου δεν πρέπει να αναλάβει την ευθύνη.

Στο ερώτημα ποιος είναι πιο κατάλληλος για να γίνει πρωθυπουργός, το 49% επιλέγει τον ηγέτη του κόμματος Εθνική Ενότητα Μπένι Γκαντζ και μόνο το 28% επιλέγει τον Νετανιάχου.

Όσον αφορά τον πόλεμο στη Γάζα, το 65% των Ισραηλινών υποστηρίζει τη χερσαία επίθεση στη Λωρίδα, ενώ το 21% είναι αντίθετο.

Επιπλέον, το 51% υποστηρίζει μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση στο βόρειο μέτωπο εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, ενώ το 30% επιθυμεί μια περιορισμένη επιχείρηση.

Στο ερώτημα ποιο κόμμα θα ψήφιζαν αν είχαν διεξάγονταν σήμερα εκλογές σήμερα, η δημοσκόπηση δίνει στον σημερινό κυβερνητικό συνασπισμό υπό τον Νετανιάχου μόλις 43 έδρες από 64 που έχει σήμερα και στο κόμμα του Γκάντζ 40 (από 12).

Η έρευνα διεξήχθη στις 18 και 19 Οκτωβρίου από το Ινστιτούτο Lazar, μαζί με το Panel4All.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ