Το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας εκφράζει πανικό πριν τις ευρωεκλογές

«Να συνεχιστεί η σταθερή πορεία της χώρας και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις» μετά τις ευρωεκλογές θέλουν, ο πρωθυπουργός, κορυφαίοι υπουργοί αλλά και κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Με άλλα λόγια στέλνουν ένα μήνυμα «πως δεν υπάρχουν περιθώρια για πειράματα» στις ευρωεκλογές, φανερώνοντας την μεγάλη ανησυχία που επικρατεί στο κυβερνών κόμμα για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

Μια ανησυχία η οποία είναι πολύ φυσιολογική, αφού αφενός η κατάσταση στη χώρα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, με την εμπιστοσύνη των πολιτών να έχει μηδενιστεί απέναντι στην κυβέρνηση, αφετέρου όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν δημοσκοπική φθορά της Νέας Δημοκρατίας.

Σήμερα στο συνέδριο αναμένετα να μιλήσουν μεταξύ άλλων η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Το μεσημέρι στις 12:00 αναμένεται η ομιλία του πρωθυπουργού.

Στην ομιλία που έκανε την Παρακευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως δεν υπάρχουν περιθώρια για «απερίσκεπτη ψήφο» και σημείωσε πως είναι καιρός για συσπείρωση. (Διαβάστε ΕΔΩ)

Από το βήμα του «γαλάζιου» συνεδρίου κορυφαίοι υπουργοί εστίασαν στην μεταρρυθμιστική ατζέντα, που προωθεί η κυβέρνηση. Παράλληλα σημείωσαν πως δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος αλλά χρειάζεται να σταλεί σαφές μήνυμα για την συνέχιση μιας σειράς τολμηρών αλλαγών.

«Δίνουμε έναν πολυμέτωπο αγώνα για μόνιμες θετικές αλλαγές που έχουν ένα και μόνο στόχο: τα παιδιά μας, οι νεότεροι άνθρωποι να ζήσουν καλύτερα από τους γονείς τους και τους παππούδες τους» υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Προσέθεσε πως «αυτό είναι το κοινωνικό συμβόλαιο που υπηρετούμε. Και αυτό θα κληθούμε να επιβεβαιώσουμε και στην επόμενη κάλπη των ευρωεκλογών: την εμπιστοσύνη ότι αυτή η κυβέρνηση είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να πάει την πατρίδα μας σταθερά, αταλάντευτα, τολμηρά και μόνο μπροστά»

«Η παράταξή μας ανταποκρίνεται με επιτυχία στις μεταβαλλόμενες συνθήκες ενός κόσμου που διαρκώς αλλάζει, πολεμώντας την αδράνεια, πολεμώντας τον λαϊκισμό» υπογράμμισε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως. Ειδική αναφορά έκανε σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων που έχουν δρομολογηθεί, ενώ επεσήμανε πως « αυτό που μας διαφοροποιεί από τα άλλα πολιτικά κόμματα, είναι ότι δεν μας φοβίζει το πολιτικό κόστος. Δεν μας σταματούν ιδεοληπτικές αντιδράσεις. Δεν αλλάζουν την απόφαση μας πρόσκαιρες δυσκολίες».

Δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος σημείωσε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης και υπογράμμισε «υπάρχει μόνο συνειδητή ψήφος και υπάρχει ένα και μόνο μήνυμα, το ίδιο που εκφράστηκε πέρυσι. Ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει, ότι θα κλείσουμε τις εκκρεμότητες του χθες και ότι δεν θα συμβιβαστούμε με τη στασιμότητα και με όλα όσα κρατούν τη χώρα πίσω».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ