Το μεγάλο πρόβλημα της κυβέρνησης με την στάση της Εκκλησίας

Η σφοδρή αντίθεση της Εκκλησίας της Ελλάδας για την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να θεσμοθετήσει το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών δεν πρόκειται να σταματήσει να εκφράζεται όπως όλα δείχνουν.

Αντιδράσεις, αναμένεται να εκδηλώνονται σε κάθε ευκαιρία, όπως γίνεται και τώρα, καθώς η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε η Κυριακή της Ορθοδοξίας να εορταστεί στη Μονή Πετράκη και όχι στη Μητρόπολη Αθηνών, σε έναν μικρότερο ναό, ουσιαστικά αποκλείοντας τους πολιτικούς από το να παραβρεθούν στη λειτουργία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, δεν έκρυψε την αμηχανία που προκαλούν στην κυβέρνηση οι αντιδράσεις αυτές, λέγοντας μεν ότι η κυβέρνηση νομοθετεί με βάση το πρόγραμμά της και ότι υπάρχει διάκριση εξουσιών στη χώρα, αλλά και σπεύδοντας να επαναλάβει το σεβασμό προς την εκκλησία.

«Δεν υπάρχει κλιμάκωση και δεν πρέπει να υπάρξει κλιμάκωση», τόνισε, όμως δεν είναι βέβαιο ότι και η εκκλησία συμφωνεί.

Οι αντιδράσεις είναι διάφορων μορφών. Χαρακτηριστική είναι η απόφαση-σοκ από της Εκκλησίας Κρήτης, όπου λέει ότι δεν βαφτίζουν όσοι έχουν κάνει πολιτικό γάμο (ΕΔΩ).

Παράλληλα σήμερα συνέβη το πρωτοφανές, ακόμα και ο Άδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε στην Εκκλησία. (Δείτε το βίντεο ΕΔΩ)

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου