Το Μαξίμου θέλει (αλλά δεν μπορεί) να κλείσει με συνοπτικές διαδικασίες το σκάνδαλο Ασημακοπούλου

«Σφίγγει η θηλιά» γύρω από την κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου με τα προσωπικά δεδομένα σε χιλιάδες απόδημους Έλληνες.

Η κυβέρνηση προσπάθησε να καλύψει το σκάνδαλο με την αποπομπή της Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου από τα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών και με τις παραιτήσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών και του γραμματέα Αποδήμων του κόμματος.

Όμως, οι κυβερνητικές ευθύνες για την υπόθεση, που εκθέτει ξανά τη χώρα δεν σβήνουν καθώς η πρώτη αγωγή αποδήμου είναι γεγονός, η Ευρωβουλή έχει ήδη επιληφθεί του θέματος, ενώ η αντιπολίτευση ζητά ουσιαστική ανάληψη της ευθύνης από τη κυβέρνηση.

Στο Μαξίμου προσπαθούν με κάθε τρόπο αυτό το σκάνδαλο να κλείσει με συνοπτικές διαδικασίες.

Αρχικά η Νίκη Κεραμέως, είναι σαφές πως επιχειρεί με κάθε τρόπο να πετάξει από πάνω της τις ευθύνες, μιλώντας για μια υπόθεση που έλαβε χώρα όταν δεν ήταν στο υπουργείο.

«Μιλάμε για μια περίοδο πολύ συγκεκριμένη, που είχαμε υπηρεσιακή κυβέρνηση, ήμουν αρχικά υπουργός Παιδείας και εν συνεχεία υποψήφια βουλευτής. Ποιες ευθύνες, τι ακριβώς να μου αποδοθεί; Κάπου και ο λαϊκισμός έχει ένα όριο» τόνισε η Νίκη Κεραμέως, ενώ τα «φόρτωσε» όλα στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη και στον γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Θεοδωρόπουλο.

Παράλληλα, την υπόθεση επιχείρησε να καλύψει και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο οποίος τόνισε πως «η έρευνα ανέδειξε τις ευθύνες, οι ευθύνες ανελήφθησαν σε πολιτικό επίπεδο και οδήγησαν σε παραιτήσεις. Οταν γίνεται κάτι κακό, ο πρωθυπουργός παρεμβαίνει». Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, «ανεξαρτήτως των ερευνών που διεξάγουν οι Αρχές, ο πρωθυπουργός είχε πει ότι θα κάνει τη δική του έρευνα. Ο έλεγχος ολοκληρώθηκε, προέκυψε ο τρόπος με τον οποίο έγινε η παράδοση των e-mails στην κυρία Ασημακοπούλου και εμπλέκεται ένας συγκεκριμένος άνθρωπος, ο γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού της Ν.Δ., ο οποίος παραιτήθηκε».

Όλα όμως τα σοβαρά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει δημοσιοποίηση ούτε της έρευνας που έγινε από το Υπουργείο Εσωτερικών ούτε, φυσικά, της έρευνας που έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη.

Η αποπομπή άλλωστε των δύο στελεχώς βασίστηκε στην «προσωπική έρευνα» του πρωθυπουργού.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ