Νέες προκλήσεις Άδωνι για τα απογευματινά χειρουργεία (vid)

«Δεν διαμαρτύρονται όλοι. Αντιδρούν μια χούφτα άνθρωποι το 1% για τα απογευματινά χειρουργεία. Στην απεργία για το ΕΣΥ είχε κάνει απεργία το 1,3%.».

Νέες προκλήσεις από τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην εκπομπή Συνδέσεις στην ΕΡΤ σήμερα το πρωί, ο υπουργός είπε ότι «είναι δυνατόν να διαμαρτύρονται όλοι και όλα τα νοσοκομεία να κάνουν απογευματινά χειρουργεία; Ο υπουργός χειρουργεί το απόγευμα, εγώ πάω και κάνω επεμβάσεις; Όσοι κάνουν στάσεις εργασίας και απεργία δεν κάνουν έναντι εμού αλλά έναντι των συνάδελφων τους που θέλουν τα απογευματινά χειρουργεία, δηλαδή στους χειρουργούς, τους αναισθησιολόγους και τους νοσηλευτές που θέλουν να κάνουν απογευματινά χειρουργεία».

Επιπλέον, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ενδεικτικά δυο νοσοκομεία ως παράδειγμα. Το ΚΑΤ που στις 17 χειρουργικές κλινικές έχουν δηλώσει ότι θέλουν να συνεχίσουν και το απόγευμα να χειρουργούν και οι 17. Και το νοσοκομείο της Χαλκίδας που από τους 6 χειρουργούς δήλωσαν πρόθυμοί να κάνουν απογευματινά χειρουργεία οι πέντε. Από τους έξι αναισθησιολόγους δήλωσαν οι πέντε και από τους 80 νοσηλευτές δήλωσαν οι 60.

Επιπρόσθετα, ξεκαθάρισε πως με το μέτρο αυτό: «Δίνουμε το δικαίωμα της επιλογής σε όποιον γιατρό, αναισθησιολόγο και νοσηλευτή θέλει να πάει να κάνει επέμβαση το απόγευμα και δίνουμε το δικαίωμα της επιλογής σε όποιον ασθενή θέλει να πάει να κάνει χειρουργείο το απόγευμα».

Επίσης διευκρίνισε για άλλη μια φορά πως : «Ούτε λέμε σε κανέναν γιατρό πήγαινε κάνε υποχρεωτικά απογευματινά χειρουργεία, ούτε λέμε σε κανένα ασθενή πήγαινε υποχρεωτικά και πλήρωσε. Όποιος θέλει θα πάει, όποιος θέλει δεν θα πάει. Τόσο απλά».

Όσον αφορά στη διαμαρτυρία εργαζομένων στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, – το πρώτο νοσοκομείο ξεκίνησαν τα απογευματινά χειρουργεία – ο υπουργός σημείωσε πως έγιναν από εργαζομένους στη 1:00 το μεσημέρι, την ώρα που ο ίδιος δεν βρισκόταν εκεί.

«Μπήκαν με τα πανό και φωνάζανε σε μια άσχετη εκδήλωση που μιλούσε ο κ. Φλωρίδης και ο κ. Εξαδάκτυλος.

Όταν έφτασα στις 16:00 είχαν φύγει οι αντιδρώντες, σχόλασαν και έφυγαν. Δηλαδή αντιδράσεις και επανάσταση στην Ελλάδα είναι μόνο εντός ωραρίου. Με συγχωρείται, είναι τώρα αγώνας εντός ωραρίου; Αυτό είναι αγώνας;» αναρωτήθηκε με μεγάλη δόση ειρωνείας ο κ. Γεωργιάδης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ