Το Μαξίμου εγκλωβισμένο ανάμεσα σε προβλήματα και δημοσκοπήσεις

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν βρίσκει λύσεις για να ξεφύγει από την οργή των πολιτών, ενώ τα προβλήματα διαδέχονται το ένα το άλλο.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού ενώ είχε πολυδιαφημιστεί δεν ενθουσίασε κανέναν, τουλάχιστον όχι όσο η ακρίβεια δεν αφήνει κανένα περιθώριο για ενθουσιασμό.

Παράλληλα, η γυναικοκτονία της 28χρονης έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων και οι λεπτομέρειες οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας σόκαραν το πανελλήνιο και αύξησαν τον προβληματισμό της κυβέρνησης σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών.

Το Μαξίμου προσπάθησε ξεφύγει επικοινωνιακά από αυτό το θέμα, τονίζοντας πως θα αυξηθούν τα γραφεία της ενδοοικογενειακής βίας, ενώ στον δημόσιο διάλογο συζητείται ξανά το θέμα νομικής κατοχύρωσης του όρου «γυναικοκτονία».

Αυτό όμως που ανησυχεί περισσότερο το Μαξίμου είναι οι δημοσκοπήσεις (επίσημες και μή) που δείχνουν ότι εκτός από το έγκλημα στα Τέμπη, για το οποίο η κυβέρνηση δέχεται σοβαρές κατηγορίες από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αρρυθμίες υπάρχουν και στα θέματα της Υγείας, Οικονομίας αλλά και στην Ασφάλεια.

Όλα τα παραπάνω θα κρίνουν σε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο είπε σε πανικό ότι η κάλπη της 9ης Ιουνίου θα δείξει «και το τι θα γίνει την επόμενη μέρα στην Ευρώπη, αλλά και το τι θα γίνει την επόμενη μέρα στην Ελλάδα».

«Γαλάζια» στελέχη από την άλλη θεωρούν ότι η κυβέρνηση πέφτει από το ένα λάθος στο άλλο, καθώς ακόμα και η έφοδος της αστυνομίας στον ΟΣΕ, προκειμένου να κατασχέσει τους σκληρούς δίσκους με τις συνομιλίες από τα Τέμπη, εγείρει ερωτήματα για το τι ακριβώς διερευνούσαν οι αρχές όλο το προηγούμενο διάστημα.

Επιπλέον η παραίτηση – αποπομπή των δύο πολύ στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη (του Σταύρου Παπασταύρου και του Γιάννη Μπρατάκου) δείχνει ότι ο έλεγχος έχει χαθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα στελέχη της κυβέρνησης αποφεύγουν να τοποθετηθούν δημοσίως για το πού βάζουν τον πήχη των ευρωεκλογών, ενώ ανεπισήμως αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο η Ν.Δ. στις ευρωεκλογές να πέσει αρκετά κάτω του 30%…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ