Το «κόλπο γκρόσο» του ΣΥΡΙΖΑ: Έτσι θα φέρει τους βουλευτές της ΝΔ σε δύσκολη θέση

«Κόλπο γκρόσο» ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για να φέρει σε δύσκολη θέση τη ΝΔ μετά την ηχηρή διαφοροποίηση Σαμαρά αλλά και μερίδας βουλευτών για το μεταναστευτικό. Για παράδειγμα ο Θάνος Πλεύρης, συμμερίζεται τις απόψεις του πρώην πρωθυπουργού στην τροπολογία για την άδεια διαμονής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, επομένως θα καταθέσει αίτημα για διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

Την πρόθεσή του ΣΥΡΙΖΑ έκανε γνωστή ο Γιώργος Γαβρήλος, επικρίνοντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι φέρνει προς ψήφιση μια ρύθμιση μίζερη για τους εργαζόμενους, καθώς αφήνονται εκτεθειμένοι σε έναν κακό εργοδότη. Ο κ. Γαβρήλος έκανε λόγο για άγχος Γεωργιάδη – Καιρίδη να μιλήσουν στο ακροατήριο τους, κινούμενοι μεταξύ ιδεοληψίας και μιας πραγματικότητας, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα στηρίξει την τροπολογία.

«Η ρύθμιση θυμίζει τη φράση σε παλαιά ελληνική ταινία «στάσου, μύγδαλα» που τώρα γίνεται «στάσου, άδεια διαμονής», είπε από το ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Μουλκιώτης, καταλογίζοντας πάντως, αναποτελεσματικότητα στην κυβέρνηση.

Την πρόθεση του ΚΚΕ να υπερψηφίσουν οι βουλευτές του την τροπολογία Καιρίδη έκανε γνωστή ο Χρήστος Κατσώτης, καλώντας πάντως, την κυβέρνηση να αποσύρει τη διάταξη που συνδέει την άδεια παραμονής με την εργασία, καθώς -όπως είπε- θα εντείνει την αυθαιρεσία της εργοδοσίας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ