Το ΚΚΕ εντείνει την αντίσταση στην επιστολική ψήφο και τον ομοφυλοφιλικό γάμο

Το ΚΚΕ ανέβασε τους τόνους της αντιπολίτευσής του σχετικά με την επιστολική ψήφο, αντιδρώντας έντονα στην τροπολογία Κεραμέως για την επέκτασή της στις εθνικές εκλογές. Η κίνηση αυτή αποδίδεται στη συναίνεση που, κατά το ΚΚΕ, προσέφεραν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ κατά τη συζήτηση στις Επιτροπές.

Κριτική στην Κυβέρνηση και τη Μυστικότητα της Ψήφου

Στην ομιλία του στη Βουλή, ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατήγγειλε την προσπάθεια της κυβέρνησης για «αλλοίωση του εκλογικού σώματος» μέσω της επιστολικής ψήφου, επικαλούμενος τον κίνδυνο πιέσεων και εκβιασμών στους εκλογείς. Επιπλέον, ο Γιάννης Δελής του ΚΚΕ τόνισε τις ανησυχίες για τη διπλή επιλογή ψηφοφορίας και τις πιθανές παρατυπίες από την εφαρμογή της επιστολικής ψήφου, αναφέροντας παραδείγματα από άλλες χώρες.

Αντίδραση του ΚΚΕ στο Νομοσχέδιο για τον Ομοφυλοφιλικό Γάμο

Το ΚΚΕ επιμένει επίσης στην κριτική του απέναντι στην πρόταση νόμου για τον ομοφυλοφιλικό γάμο, τονίζοντας τις επιφυλάξεις του για την «εμπορευματοποίηση» και την εκμετάλλευση του γυναικείου σώματος, καθώς και τις ανησυχίες του για τις αλλαγές στις έννοιες της πατρότητας και της μητρότητας.

Η πολιτική στάση του ΚΚΕ συνεχίζει να αντιμετωπίζει προκλήσεις και διαφωνίες, ιδιαίτερα σε θέματα όπως η επιστολική ψήφος και ο ομοφυλοφιλικός γάμος. Οι επόμενες κινήσεις του κόμματος και η στρατηγική του σε αυτά τα ζητήματα θα καθορίσουν τη μελλοντική του πορεία στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ