Το Ισραήλ εντείνει τους βομβαρδισμούς

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε πύραυλο από το σύστημα αεράμυνας Iron Dome σε «ύποπτο στόχο» που εισήλθε στον εναέριο χώρο του Ισραήλ από τον Λίβανο.

Ο στόχος πιθανόν ήταν ένα drone, σημειώνουν οι Times of Israel προσθέτοντας ότι ο στρατός εξακολουθεί να ερευνά το περιστατικό.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου έχει προχωρήσει σε 800 συλλήψεις καταζητούμενων Παλαιστίνιων στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 500 που συνδέονται με τη Χαμάς. Μόνο χθες, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας 37 μέλη της Χαμάς.

Σύμφωνα πάντα με τον στρατό, τις τελευταίες δύο εβδομάδες σημειώθηκαν πολλές συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του Ισραήλ και των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και αρκετές απόπειρες τρομοκρατικών επιθέσεων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής, τουλάχιστον 97 Παλαιστίνιοι της Δυτικής Όχθης έχουν σκοτωθεί από ισραηλινές δυνάμεις και, σε ορισμένες περιπτώσεις, εποίκους από τις 7 Οκτωβρίου.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Γάζα δήλωσε ότι τουλάχιστον 5.087 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει την ζωή τους στα ισραηλινά πλήγματα από τις 7 Οκτωβρίου.

  • Ανάμεσα στους νεκρούς είναι 2.055 παιδιά.
  • Οι τραυματίες ανέρχονται σε 15.273.
  • Ο αριθμός των νεκρών τις τελευταίες 24 ώρες ανέρχεται σε 436, μεταξύ των οποίων 182 παιδιά.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ